Medimagazin logo

Canan Karatay ve Ümit Aktaş’ın suçları onandı: 1350 TL para cezası ödeyecek

Türkiye Psikiyatri Derneği’nin başvurusu üzerine, İstanbul Tabip Odası tarafından Dr. Canan Karatay ve Dr. Ümit Aktaş katıldıkları bir televizyon programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle suçlu bulundu. Karara itiraz sonrası Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu inceleme yaptı. İnceleme sonucunda itiraz reddedildi ve karar onandı. Söz konusu hekimler 1350 TL para cezası aldı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Canan Karatay ve Ümit Aktaş’ın suçları onandı: 1350 TL para cezası ödeyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Psikiyatri Derneği yaptığı başvuru ile Canan Karatay ve Ümit Aktaş’ın doğru olmayan bilgi verdikleri gerekçesi ile İstanbul Tabip Odası tarafından suçlu bulunmuştu. Karara itiraz eden Canan Karatay ve Ümit Aktaş’ın olaya ilişkin bilgi ve belgeleri Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu tarafından incelendi. Türk Psikiyatri Derneğinden yapılan açıklamaya göre Onur Kurulu itirazı redderek kararı onadı. Karara göre kusurun gerçekleştiği 2016 yılı esas alınarak taraflar ayrı ayrı 1350 TL para cezası ödeyecek. Karara Ankara İdare Mahkemesinde itiraz yolunun açık olduğu belirtildi. 
Canan Karatay ve Ümit Aktaş’ın suçlu bulunma sebepleri şu şekilde sıralandı: 
•    uzmanlık alanları dışı konularda tartışmalı konuları kesin gibi sundukları,
•    doğru olmayan bilgiler verdikleri,
•    kendileri dışındaki tüm hekimleri olumsuzladıkları,
•    programı kişisel tanıtım ve reklam aracı haline getirdikleri,
•    TV programında verdikleri bilgilerin etik olmadığı, kusurlu olduğu ve halk sağlığına zarar verdiği anlaşılarak suçlu bulunmuş ve para cezasına karar verilmişti.
 

türkiye psikiyatri derneği
canan karatay
ümit aktaş
Yorum (2)
Ahmet Uğur
Asgari ücrete göre çok,muayene ücretlerine göre çok az ceza vermişler.
12
Cevapla
Hasan Akdemir
TV ye çıkıp bu cinsteki vatandaşlar hakkında kendi söyledikleri sözleri aynen iade ettiğimde ben de 1350 TL ödeyerek paçayı yırtabilir miyim ?
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir