Medimagazin logo

'Devletin doktoruna güvenmem' sözü kadın doktoru isyan ettirdi: İşitmediğimiz küfür kalmadı!

Hasta çocuğun annesi tarafından hakarete uğrayan kadın doktor, "Ben ve diğer hekim arkadaşlarım işitmediğimiz hakaret, tehdit ve küfür kalmadı. Ama söylediği bir şey var, dedi ki; 'Devletin doktoru değil misiniz, size mi güveneceğim?' Allah kahretsin. Yani devletin doktoruyuz evet, aylardır da bu şekilde canla başla çalışıyoruz." dedi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
'Devletin doktoruna güvenmem' sözü kadın doktoru isyan ettirdi: İşitmediğimiz küfür kalmadı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olan bir kadın, hastasının annesi tarafından maruz kaldığı hakaretleri sosyal medya hesabından paylaştı. İddiaya göre hasta yakını, genç doktora “Devletin doktoruna güvenmem” sözleriyle hakarette bulundu.

SOSYAL MEDYADAN İSYAN ETTİ

Pandemi sürecinde zorlu şartlarda çalışan kadın doktor, hasta ve yakınları tarafından sürekli hakaret ve küfürlere maruz kaldıklarını söyledi:

"Ben ve diğer hekim arkadaşlarım işitmediğimiz hakaret, tehdit ve küfür kalmadı. Ama söylediği bir şey var, dedi ki; 'Devletin doktoru değil misiniz, size mi güveneceğim? Allah kahretsin. Yani devletin doktoruyuz evet, aylardır da bu şekilde canla başla çalışıyoruz.''

SAYGISIZLIKTA SON NOKTA: ''DEVLETİN DOKTORU DEĞİL MİSİNİZ, SİZE Mİ GÜVENECEĞİM?''

"Çocuk uzman hekimiyim, pandemi döneminde acilde aktif hasta bakan bir hekimim. Dün gece acilde bir hasta yakını vardı. Bir anne… Çocuğunun tahlilleri yapılıp tanısı kolayca konduktan sonra tedaviye almak istedim. Tedavi alanını da kendisine yazıp verdi. Sonra anne içeri girerken de sağlık personellerine oldukça öfkeliydi. Bunun için kimseye gideceği yeri sormadı sanırım. Yanlış yere gidip geri döndüğünde de ortalığı birbirine kattı. Tabii ki en başta ben, doktoru olan ben ve diğer hekim arkadaşlarım işitmediğimiz hakaret, tehdit ve küfür kalmadı.  Ama söylediği bir şey var, dedi ki: “Devletin doktoru değil misiniz, size mi güveneceğim? Allah kahretsin.” Yani devletin doktoruyuz evet, aylardır da bu şekilde canla başla çalışıyoruz. Biz zaman zaman bazı şeylerden yakınıyoruz doğru ama hiçbir şey bizi hasta ve hasta yakınlarının zorbalığı kadar demotive etmiyor ve üzmüyor da. Ben bunun aksini söyleyen bir tane hekim arkadaşımı görmedim, duymadım. Tabii ki yasal olarak gereken her şeyi ben de yaptım. Ama bu benim yanımdaki hekim arkadaşımı yalnız bırakıp 2-3 saatimi adliye de geçirmeme sebep oldu. Nereden baksak herkese zarar. Ben dayanmakta güçlük çekiyorum, tüm arkadaşlarımın da bu durumda olduğunu biliyorum. Bu düşmanlığın, bu saygısız özgüvenin nereden geldiğini anlamak mümkün değil. Diyeceğim başka bir şey yok." 

Kadın hekimin açıklamasını izlemek için tıklayınız...

doktor
doktora siddet
sosyal medyadan isyan etti
devletin doktoruna guvenmem
Yorum (3)
Dr
Devletin doktorunu koruması lazım Doktorunu koruması lazım devletin Koruması lazım doktorunu devletin Devletin koruması lazım doktorunu Bu böyle devam eder gider Duyulması umuduyla
94
Cevapla
Ali
Recep Akdağ ! Mutlu musun? Kul hakkım haram zıkkım olsun sana!
97
Cevapla
Cagla
Tam tersi ben asıl devletin doktoruna güvenirim iyi ki varsınız size can ve minnet borçluyuz.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir