Medimagazin logo

Diş hekiminden özel hastaneye suç duyurusu: Annesini ihmal sonucu kaybettiği iddiası

Kahramanmaraş'ta kangren nedeniyle ayak parmağı kesilen annesinin hastane enfeksiyonu sonucu öldüğünü öne süren kadın, özel hastanenin yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Kaynak: AA
Diş hekiminden özel hastaneye suç duyurusu: Annesini ihmal sonucu kaybettiği iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


İddiaya göre, Hatice Timürkaan (65), ayak parmağının diyabete bağlı kangren olması nedeniyle yakınları tarafından kentteki özel hastaneye kaldırıldı.

Parmağı kesilen Timürkaan, yarasının iyileşmemesi üzerine yakınları tarafından götürüldüğü başka bir özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Timürkaan, yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadelesini kaybetti.

Diş hekimi Cennet Taşdemir, annesinin hastane enfeksiyonu yüzünden yaşamını yitirdiği iddiasıyla hastane görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

"Anneme hastane enfeksiyonu bulaştığına dair tahliller var"

Taşdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesinin geçen yıl 29 Ekim'de özel hastanede kangrene bağlı ayak parmağının kesildiğini söyledi.

Parmağı kesildikten sonra taburcu edilen annesini, yarasının iyileşmemesi ve ağrılarının artması üzerine başka bir özel hastaneye götürdüklerini belirten Taşdemir, "Annem 3 Kasım 2018'de özel hastaneye acilden giriş yaptı ve 10 Aralık 2018'de vefat etti. Anneme hastane enfeksiyonu bulaştığına dair elimizde tahliller var. Ölümcül hastane enfeksiyonu olan 'acinetobacter baumannii' tüm dünyanın sorunu olan, bulaştığı zaman hastaların yüzde 85'ini öldüren bir bakteri." ifadelerini kullandı. 

Taşdemir, annesinin parmağının kesildiği hastanedeki tahlillerde bu tür bir enfeksiyona rastlanmadığını savunarak, şöyle devam etti:

"28 Kasım ve 2 Aralık'ta yapılan tahlillerde 'Acinetobacter baumannii enfeksiyonu üremiştir' diye sonuç var. İlk hastaneye yattığında böyle bir şey yoktu. Ben elimdeki tahlil sonuçlarını annemi kaybetmeden önce aldım. Annemi kaybettikten sonra sonuç istediğimde 'Böyle bir sonuç yok.' denildi. Bu enfeksiyon geliştiğinde yoğun bakım ünitesi boşaltılmalıdır.

Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ayrıca CİMER, Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğüne şikayetlerim oldu, hukuk mücadelesi başlattım." 

Taşdemir, annesinin vefatının kendilerine 4 saat sonra haber verildiğini öne sürdü.

Özel hastanenin yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını belirtti.

diş hekimi
hatice timürkaan
cennet taşdemir
Yorum (19)
acilde
Malpraktis başa bela.karabasan korku filmi.
15
Cevapla
drkomen
Mantar gibi özel hastane açılıyor Büyük olasılıkla ücretleri ödenmediği için sürekli değişen personel Denetlenmeyen ne olduğu belli olmayan yoğun bakımlar Daha işin başındayız durun bakalım neler göreceğiz
19
Cevapla
ömer hayyam
Annenizin yaşı 65 + DM + Ayakta Gangren Oluşması = Anneniz ve evlatları keşke sağlığına dikkat etseydi ve mikrop bulaşmasaydı, ihmal zincirinin boyutu anlaşılıyor, o bahsettiğiniz mikrop sizin el florasından bile geçebilir, ..... özel hastane patronlarını 1 kaşık suda boğarım ama hastanenin suçu yok gibi..... Anlaşılan gangren oluşana kadar kimse birşeyleri umursamamış....
36
Cevapla
dr. p. aeroginosa
Ne yazık ki hastaneye yatan her hastanın, ne kadar dikkatli olunsa da, hastane kaynaklı enfeksiyon kapma riski vardır. Çare; hasta yatırmamaktır. Defansif tıp giderek artacak gibi görünüyor.
21
Cevapla
Mk
Mantar gibi acılan özel hastaneler veya personel değişikliği ile ilgili bir durum gibi durmuyor,malpraktisde değil,kontrolsüz diyabet nedeni ile burada yazıldığı kadarı ile periferik komplikasyon gelişmiş,ona bağlı hastane enfeksiyonundan ölmüş,sistemik şikayet olmadan sadece diyabetik ayak gelişmez,muhtemelen yanında sistemik bozukluklar da vardur,bu tarz bir hastada diyabetin kontrolü ve yara yeri kontrolü zordur,dış hekimi arkadas ,ya bilgisizlikten,bence sebeb budur,yada yanlış yönlendirmeden dolayı şikayet etmiştir,bir parmaktan insan mi ölür mantığı vardır bu hasta yakınlarında,evet kontrolsüz diyabete bağlı ki en az 10 seneliktir,ölür..kimsenin avukatlığını yapmıyorum ama işin bilincinde olmayan hasta ve hasta yakınları ile uğraşmak zor,hastanenin suçlu olup olmadığını tabii ki soruşturma belirler..
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir