Medimagazin logo

Doktor eşinden mektup...

Hekimlerin çalışma koşulları ile ilgili zorlukları, belki de kendileri kadar, eşleri de yaşıyor. İşte bir hekim eşinden gerçekleri ifade eden duygusal bir mektup..
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Doktor eşinden mektup...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sevgili Doktor Eşim,

Seni görüyorum, seni duyuyorum.  Bütün gece boyunca öksürdüğünü, grip sonrası pnömoni nedeni ile hırıltılarını duyuyorum.  Bir sonraki vardiyana gitmek için, 5 saat uyuyabildiğin uykunda titremelerini hissediyorum.

Bunu ‘vardiya’ diye adlandırdım ama ikimizde biliyoruz ki bir doktor 8 ya da 12 saatlik normal mesai yapmaz. 16 saat belki daha fazla çalışacaksın. Akşam evde ya da sabahın erken saatlerinde sürekli bir şeyler okuyor olacaksın.  Soğumuş yemeğini yemeye çalışırken veya hızlı bir şekilde aldığın duştan sonra saçını kurutmaya çalışırken telefon ile konuşmaya çalışacaksın.  Çünkü biliyorum ki seni yalnız bırakmayacaklar.  Tatiller de bile…

Hayallerinden vazgeçtiğini, hekim sayısı yetmediği için sürekli nöbete kalman gerektiğini, yöneticilerinin isteklerini sorar gibi yapıp; senden hep daha fazlasını istediğini ama hep daha azını verdiğini görüyorum.

Ruhunu kaybettiğini görüyorum. Sevincin, eğlenceli yanın ve ince zekanın yerini, hoşnutsuzluk ve alaycı sözlere bıraktı. Zamana karşı yarışıyorsun.

Görüyorum ki eve bitkin ve yorgun geliyorsun ama buna rağmen bulaşıkları ve çamaşırları yıkamaya çalışıyorsun. Umudumu da kaybediyorum.  Çünkü biliyorum ki geleceğe dair planlarımız hiç bitmeyecek; ev sahibi olmak, çocuklarımızın geleceği, stressiz bir ev… Umudumu kaybediyorum çünkü seni mahveden bu yolda devam edeceksin biliyorum.

Bunu kendi mutluluğun için değil; insanlara yardım etmek, onları tedavi etmek ve ailelerinin yanına göndermek için yapıyorsun ya da bir sonraki maceraya geçişlerini kolaylaştırıyorsun.  Çünkü biliyoruz ki hepimiz ölümlüyüz.

Evrak işleri, hasta sonuçları, teşhis koyulacak diğer hastalar ve pek çok iş için pnömonine rağmen çalışmak zorundasın ve ayaktasın.

Onlar; senin sürekli araştırdığını, geç saatlere kadar bir şeyler okuduğunu, ne kadar yorulduğunu ve yeteri kadar uyuyamadığını görmüyorlar. Yaşlı bir hastayı tekrar hayata döndürmek için ne kadar uğraştığını, kendine iyi bakmayan insanların sağlığı için ne kadar uğraştığını görmüyor, senden mucize bekliyorlar.

Hayatının 23 yılını ve eğitimine harcadığın onlarca parayı da görmüyorlar.

Ben seni görüyorum ve seni seviyorum.

Doktor Eşi,

Charity Williams

 

(Kaynak:KevinMD, ÇEVİRİ: MEDİMAGAZİN)

hekim hayatı
doktor hayatı
doktor eşleri
Yorum (6)
bigmucahid
Ühü Ühü Ühü. .. hala Ağlıyorum yahu .
6
Cevapla
aydin sinal
eskiden "Aysecik","Ömercik " "Kücük Emrah" gibi filmler vardi,bagzan TV de eski yesilcam filmleri diye gösterilir,onlari hatirlatiyor.Cüneyt Arkinin birde TV de doktor dizisi vardi,ayni diyaloglar.Herhalde Bayan Charity Williams Türkiyede yasaydi iyi bir senaryo yazari olurdu.
9
Cevapla
op
Hekimler erken olecek 50 55 arasi hemde toplu olumler olacak .2008 de devlette calisiyorken doner maas 7 bin tl aliyordum kira 900 tl idi .simdi 2017 de doner maas 7500 kira 3 bin. Hayatta cok calisip az uyuyup hic rahat kafa moduna gecmeden kalp krizi kacinilmaz
3
Cevapla
Dr
Takma kafana
0
Cevapla
Betty Blue
Aydın Sinal, herkes senin gibi Almanya'da çalışmıyor. Almanya'da bir insanı mesaisinden 5 dakika fazla çalıştırdın mı ona ya para verirsin, ya da çalıştığı saat kadar izin verirsin. O izinler toplana toplana İsviçre'de kayak tatili yapar. Bunu yazan kişi muhtemelen ABD'den. ABD'de insanlar eşekler gibi çalıştırılır. Almanya, İsveç vs gibi değildir orda doktorlar için de çalışma şartları. Sen nasıl bir insansın ya? Yaşın başın da var. Artık ne çıkarın varsa bu ettiğin lafları kendine yakıştırıyor musun? BAGZAN DİYE BİR KELİME DE YOK TÜRKÇE'DE. ALMANCASI SENİN TÜRKÇEN GİBİ OLAN ALMAN BİR DOKTORU ORALARDA KINARLAR. ÖYLE DOKTOR OLMAZ ÇÜNKÜ, OKUMA YAZMA PROBLEMİ OLAN DOKTOR OLAMAZ ÇÜNKÜ. KENDİ DİLİNİ KONUŞAMAYAN, YAZAMAYAN, İMLASI BU DERECE BOZUK birinin aklını kendi eğitimi için kullanması gerekir.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir