Medimagazin logo

Doktor milletvekili: ' Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet son bulana kadar bu işin peşini bırakmayacağız'

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet vakaları tamamen son bulana kadar bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.
Kaynak: AA
Doktor milletvekili: ' Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet son bulana kadar bu işin peşini bırakmayacağız'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Arkaz, kendisi gibi doktor olan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ve MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ile düzenlediği basın toplantısında, sağlık terörünün sinsi bir hastalık gibi ilerlediğini ifade etti.

Hekimlerin, sağlıklarına kavuşturmak için gece gündüz demeden çalıştıkları hastalar tarafından şiddete maruz kalmasının ve hatta öldürülmesinin akıllara durgunluk veren bir durum olduğunun altını çizen Arkaz, "Sağlık hizmetinin kaliteli ve huzurlu bir şekilde sunulması, toplum sağlığının gelişmesi açısından olmazsa olmaz bir ilkedir. Sağlık personeli ve özellikle doktorların, saldırıya uğrayacağı düşüncesiyle hareket ederek hizmet vermeye çalışması, toplum sağlığının gelişmesine yeterli katkıyı sunmasına engel olacaktır." değerlendirmesini yaptı. 

Sistemdeki yanlışlıkların ve yasalardaki aksaklıkların düzeltilmesi için atılacak her türlü adımın destekçisi olacaklarını belirten Arkaz, "Bizler her türlü şiddetin karşısında durduğumuz gibi sağlık çalışanlarımızın maruz kaldığı şiddetin de karşısındayız ve bu vakalar tamamen son bulana kadar bu işin peşini bırakmayacağız." dedi. 

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, sağlıkta şiddetin kabul edilemez, sürdürülemez bir durum oluşturduğunu dile getirdi.

Sağlıkta şiddetle ilgili yasanın bir an önce çıkması gerektiğini vurgulayan Taşdoğan, MHP olarak bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan da çok yaygın bir sorunla karşı karşıya bulunulduğunu bildirdi.

Siyasilerin söylemleriyle sağlık çalışanlarının hedef haline getirildiğini belirten Aycan, doktorların çok para alıp hastalarına bakmadığı gibi bir algı oluşturulduğunu ifade etti.

Sağlık kuruluşlarında yaşanan olumsuzlukların sebebinin de sağlık çalışanlarına yüklendiğini anlatan Aycan, bunun sorumlusunun sağlık çalışanları olmadığına dikkati çekti.

Acil servislerdeki yoğunluğun azaltılması ve buralardaki güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini dile getiren Aycan, sağlıkta şiddet ile ilgili yasal düzenlemenin Mecliste gündeme alınması gerektiğini vurguladı.

Emeklilikte yaşa takılanlar

Aycan, emeklikte yaşa takılanlarla ilgili bir soruya, "Bu konuyla ilgili bizim de kanun teklifimiz var. Bu konuyla ilgili hükümetin de çalışması var. Ortak karar haline gelirse biz destekliyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların bu sorundan kurtulması, bizim seçim vaatlerimiz arasında bulunuyor." karşılığını verdi.

Üniversite hastanelerinde acil olmayan ameliyatların ertelendiğine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Aycan, "Üniversite hastanelerinin borçlu olduğunu biliyoruz. Ödemelerde ciddi sıkıntılarının olduğunu, ödemelerinin aksadığını biliyoruz. Bu yeni bir sorun değil. Eskinden beri var. Malzeme almak için ihaleye çıktığında, firmalar, ödemelerini geç yaptığı için üniversite hastanelerine malzeme vermiyor." diye konuştu.

sağlıkta şiddet
hekim
milletvekili
hayati arkaz
Yorum (6)
drsurg
Doktorlara silah taşıma hakkı tanınmalı, ruhsat ücretinin bir kısmı -malpraktis sigortasında olduğu gibi- döner sermaye tarafından karşılanmalıdır. Evet ! Silah bela getirir ve içim acıyarak yapıyorum bu öneriyi. Ama; çare kalmadı.
39
Cevapla
GÖKTAN
Mahkemeyi kaybeden kişi karşı tarafın AVUKATINI öldürmeyi düşünmüyor ama hastalıktan yakınını kaybeden doktoru öldürmek istiyor. Silah taşıma ruhsatı AVUKATLARA değil , doktorlara verilmeli. Kesin çözüm değil , hastaneden rahat çıkmamızı sağlayacak bir tedbirdir.
14
Cevapla
DR. MESUT
Başkasının adına ilaç yazdırmaya gelen hastanın istediği olmayınca eve gidip kocasıyla birlikte kocasının elinde de baltayla aile sağlığı merkezine gelip baltayla aile hekiminin kilitli kapısını kırararak açmaya çalışanlara hizmet vermek zorunda olan bir meslek grubuyuz. Can güvenliğimiz pamuk ipliğine bağlı. Gerektiğinde canımızı korumak için ruhsatlı silah istiyoruz. Hem devlete de yeni bir gelir kapısı olabilir.
18
Cevapla
DR.BATUHAN
Ben öldükten sonra yapanı hapse atsan ne olacak? Annemin acısını dindirecek mi? Şiddet yasası çıksa bile suçu önleyemez. Doktora saldıranlar devlet memuru değil ki hapse girmekten , işinden olmaktan korksun. Tamamına yakını boş beleş adamlar hayatta kaybedeceği hiçbir şeyi olmayan tipler. Hapishane bunlara otel gibi gelir.Bedava yemek yatacak yer vs. İsteyen doktora silah ruhsatı verilsin asıl çözüm bu olacaktır. Asıl mesele ölmemek kendini koruyabilmek.
6
Cevapla
zeki can
afedersiniz uyutma politikanızdan başka bir şey yapamazsınız 16 yıldır ne yaptınız Allah aşkına.........
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir