Medimagazin logo

Fransa'da sağlık çalışanları düşük ücret ve olumsuz çalışma koşulları nedeniyle grevde

Fransa’da acil servis personelleri, olumsuz çalışma koşulları ve düşük ücretler nedeniyle greve gidiyor
Kaynak: TRT Haber
Fransa'da sağlık çalışanları düşük ücret ve olumsuz çalışma koşulları nedeniyle grevde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mart ayında, Paris’teki Saint Antoine Hastanesi'nde düşük ücretler ve personel eksikliği sebebiyle başlatılan grev, ülke geneline yayılmaya devam ediyor.

Mayıs ayında 68, haziranda 100, şimdi ise 218 hastanede greve giden acil servis çalışanları, hükümetin beklenen iyileştirmeleri henüz gerçekleştirmediğinden şikayetçi.

Hükümet, acil servis koşullarının iyileştirilmesi için haziran ayında 70 milyon euro’luk bütçe hazırlandığını ve çalışanlara aylık 100'er euro ek ödeme yapılacağını duyurmuştu.

Hastalar günlerce sedyede yatıyor

Oda ve yatak yetersizliği nedeniyle birçok hastanın uygun olmayan koşullarda tedavi görmesi ve hastanelerdeki yoğunluk da grevin sebepleri arasında yer alıyor.

Saint-Quentin Hastanesi’nde 70 yaşındaki bir hastanın 6 günden fazla süredir yatak yerine sedyede yatması, Saint-Etienne Hastanesi’nde ise 72 yaşındaki bir hastanın oda yetersizliği sebebiyle dışarıda tedavi görmesi durumun ciddiyetini gösteriyor.

sağlık çalışanı
grev
fransa
saint-quentin hastanesi
Yorum (4)
Diş
Biz mülayim insanlarız, biz ehlileştik biz yapamayız grev
4
Cevapla
Krizantem
Fransa halkı başka halklara benzemez. Haklarını alır.
1
Cevapla
Hasan Akdemir
Fransa'da daha önceden de sağlıkçılar grev yapmış, acile gelen hastalara bile bakmadıklarından hükümet hatırladığım kadarıyla 30 dakika içinde tüm isteklerini kabul etmişti. Biz böyle bir grev yapamayız çünkü kanunlar müsaade etmiyor. İkinci olarak da kanunsuz olarak greve bile yeltensen; " bir vatandaşım bile zarar görürse o doktora, hemşireye gününü gösteririm " diyerek parmak sallayan yöneticilerimiz olduğu sürece kimseden ses çıkmaz.
3
Cevapla
hastaperest
bu aziz millet siz doktorları hizmet edesiniz, milletin zar ve zor günlerinde ona yardım edeseniz diye dişinden tırnağından artan paralarla okuttu,okumanız için imkan yaptı..ne demek grev yapılacak falan filan..hekimliğin ulviliğini ortadadır ve o ulviliğin miktarı ,değerini ödeyebilecek bir güç dünyada yoktur, o yüzden alacağınızı rahman olan ahirette verecek elbette,...provakatörlere aldanıp karamsarlaşmayın ve hizmete devam edin...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir