Medimagazin logo

Hastası tarafından bıçaklanan doktor istifa etti!

Ankara'da hastası tarafından bıçaklanan asistan doktor Ertan İskender, olayın psikolojik etkilerinden dolayı çalışmakta ve hastaların tedavilerini uygulamakta zorlandığı gerekçesiyle görevinden istifa etti.
Hastası tarafından bıçaklanan doktor istifa etti!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Bölümü'nde görevli asistan doktor Ertan İskender, 27 Mayıs 2021'de hastanede hastası Bayram Nargüler'in bıçaklı saldırısına uğradı.

İskender, sırtının sağ kısmı ve sağ elinden yaralandı. Ameliyat edilen İskender, yaklaşık bir hafta süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

Olayın ardından gözaltına alınan Bayram Nargüler, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

SALDIRGANIN 22 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame ile Bayram Nargüler hakkında 'Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'Hakaret' suçlarından 13 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ertan İskender'in saldırıya uğradığı anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü de delil olarak dosyada yer aldı.

Görüntülerde Nargüler'in, odada tartıştıktan sonra dışarı çıkan doktorun peşinden gittiği, yanındaki güvenlik görevlilerinin arasından koşarak bıçakladığı yer aldı.

GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Saldırı sonrasında psikolojik destek alan Ertan İskender, istifa kararı aldı. İskender, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne sunduğu istifa dilekçesinde şu ifadelere verdi:

"Temmuz 2018'den beri hastaneniz Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nde asistan hekim olarak görev yapmaktayım. Mayıs 2021 tarihinde uğradığım bıçaklı saldırı sonrası hastanenin güvenlik ve çalışma şartlarında iyileştirme sağlanamadığından ve olayın devam eden psikolojik etkilerinden dolayı hastanede çalışmakta, hastalarımın tedavilerini uygulamakta zorlanıyorum. Bu sebeplerden ötürü memuriyet görevimden çekilmek istiyorum. Usulüne uygun istifa etmek istiyorum.''

 

ertan iskender
istifa
sağlıkta şiddet
Yorum (16)
asi
Sözün bittiği yer. Yaşın genç kardeşim dil sınavını geç yurtdışına çık. Allah yolunu açık etsin bizim yaşımız geçti. Şöyleydi böyleydi öyleydi demek yazmak konuşmak yersiz.
12
Cevapla
ERDOĞAN SÜ
İstifanın birinci kısmı üzerine ciltler yazılır ama sayfasını çeviren olmaz...
7
Cevapla
Tabip
Ben ekşi sözlükte bir yorum okudum yakın zamanda ve akşama kadar kilitlendim ne boş bir hayat ve çaba içinde olduğumu anladım.Haliyle çok ama çok üzüldüm ki aslında okudğum o yorum zaten yaşadığım gerçeklerdi.İnsanların gerçek bakış açısıydı.Bundan sebep giden kaybettiğim onca yıla koskaca adam olmama rağmen hüngür hüngür ağladım gün boyu tabiki kimsenin umrunda olmadığını bilerek. Okuduğum yorumun içeriği özetle şu şekildeydi.Tıp Doktoru olan bir kişi her hal ve şartta kendi hayatından ve sağlığından vazgeçmeliymiş.Karşılıksız büyük fedakarlıklar yapmalıymış.Dayak yese bile öldüŕülse bile onu yapanlara bile hizmet etmeli tedavi etmeliymiş.Maddi karşılıği zaten hiç beklememeliymiş.Bunlar zorunluymuş.Çünkü sağlık işi böyleymiş ve bu durumları bilerek giriyormuş tıp fakültelerine doktor olmak istiyenler.Bu meslek bundan dolayı kutsalmış. Keşke tıp fakültesine girerken bir sözleşme imzalatsalardı bu ekşi sözlükteki yorumdaki şartları içeren. Kabul ediyorsanız imzalarsanız kaydınızı alırız diye.Eminim ki doktor olmamı çok isteyen ve beni buna zorlayan baskı yapan ailem bile o zaman tıp fakültesinin kapısının önünden bile geçirtmezdi beni.
33
Cevapla
recep güvenir
Hizmet içi eğitimde " size zorla ilaç yazdırmak için tehdit eden hastalara karşı mesafenizi koruyun ve kaçmak için kapıya yakın durun " diyen bakanlık yetkililerinden sağlık kuruluşları için güvenlik önlemlerini artırmasını beklemek hayal. Kendisini kurtarmış meslektaşımız darısı benim başıma. İnşallah o cesareti gösterebilirim.
40
Cevapla
Ahmet Küpeli
Herhangi bir AVM ye girerken insanlar nasıl güvenlik kontrolünden ve eşyaları x-ray den geçiriliyor ise hastane girişleri de böyle olmalı. Çok mu zor..
62
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir