Medimagazin logo

Hekimlere ücret artışı sağlayan maddeler çıkartıldı

TBMM'de pratisyen hekimlere 2500 TL, uzman hekimlere 5000 TL zam olarak duyurulan maddeler sağlık çalışanlarını da kapsayacak biçimde yeniden düzenlenmek üzere yasa teklifinden çıkarıldı.
Kaynak: DHA
Hekimlere ücret artışı sağlayan maddeler çıkartıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız Başkanlığı'nda toplandı.

Komisyon, yeniden görüşülmek üzere, TBMM Genel Kurulu'nda teklif metninden çıkarılan 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ndeki sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren maddeleri ele aldı.

TBMM'de kabul edilen ve pratisyen hekimlere 2500 TL, uzman hekimlere 5000 TL zam olarak duyurulan maddeler yasa teklifinden çıkartıldı.

Edinilen bilgilere göre Tekliften çıkarılan maddeler, değerlendirilmesi ve kapsamının genişletilmesi amacıyla TBMM Sağlık Komisyonu'na havale edildi. Yasa teklifinin diğer sağlık çalışanlarını da kapsayacak şekilde genişletilip ayrı bir kanun olarak düzenlenmesi bekleniyor.

YASA TEKLİFİNDEN ÇIKARTILAN MADDELER İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

ücret artışı
tbmm
hekim
zam
yasa teklifi
sağlık çalışanları
Yorum (116)
Doktor
Ysp kına yaksın…
1
Cevapla
Buraya kadarmış.
Artık açık açık alay ediliyoruz. Tepki vermemeye devam hekim arkadaşlarım, aynen devam.
1
Cevapla
Dr
Kınalar gelsin.
0
Cevapla
Duman
Bekleyelim görelim.Olmadı kenara çekiliriz.Nede olsa Ülkemizde her türlü ameliyatı ve her türlü tedaviyi sıfır hata (sıfır Malpraktis) ile yapabilecekler illaki bulunur.Son TUS da 2.yerleştirme de 1000 kontenjan (çoğunluğunu Pediatri, İç Hastalıkları, Kadın Doğum, Genel Cerrahi oluşturuyor) boş kaldı.Acı ama gerçek.Çoğunluk dil çalışıyor.
0
Cevapla
Uzman
Böylece ülkede en iyi işleyen sistem olan sağlık sistemininde sonu görünüyor. Sözleşmesiz hekimlerin maaşı düşük zaten. En azından tüm hekimlere sözleşme verilmeli. Bu durumda yapılacak ne kadar ekmek o kadar kofte.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir