Medimagazin logo

HES kodu nedir? Nasıl alınacak? Hayat Eve Sığar Mobil uygulaması kullanarak kod almak!

Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz.
HES kodu nedir? Nasıl alınacak? Hayat Eve Sığar Mobil uygulaması kullanarak kod almak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

HES kodu ile kısa mesaj ile alınabilecek. Bu kod ile seyahatte en üst düzeyde güvenlik sağlanacak. Risk varsa onay verilmeyecek. Yolculuklarda bu güvenliğimizi sağlayacak. Her yolculukta farklı bir HES kodu alınacak. Önümüzdeki günlerde yaygın kullanılması hayatımızı yolculuk ederken HES kodu rahatlatacak. Ulaşımda risk taşımadığını belirten belgeler istenecek. 

HES KODU

Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması seyahatlerde serbest giriş kartı olacak. Hayat Eve Sığar uygulamasıyla kod alınacak.

HES uygulaması ile mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz.

Kod sayesinde kimlik numarası gibi veriyi başkasıyla paylaşmak zorunda kalmayacak.


HES kodu nedir?

Seyahat sisteminde yeni bir döneme giriliyor. Sağlık Bakanı Koca seyahat sisteminde kullanılacak Hayat Eve Sığar (HES) Kodunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca “Artık seyahat ederken bireyler risk taşımadığını hasta ya da temaslı olmadığını bu uygulama ile gösterecek. Kontrollü sosyal hayatı kolaylaştıracak mobil uygulama, uçağa binerken serbest giriş kartı olacak. Seyahat ederken risk taşımadığınızı göstermeniz istenecek. Uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz.” dedi.

HES Kodu ile seyahat firmaları yolculuk yapmak isteyen kişinin sağlık durumunu sorgulayacak. Kişide risk varsa seyahat isteği onaylanmayacak. Seyahat sırasında herhangi bir risk taşımayan ancak sonradan risk durumu oluşan kişiler olursa, temas mesafesinde kabul edilen kişilerle ileşime geçilerek sağlık ve rehberlik hizmeti sağlanacak.

HES Kodu nasıl alınır?

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES Kodu İşlemleri bölümüne girdikten sonra HES Kodu oluştur butonuna tıkladığınızda kullanım süresini seçerek kod oluşturabilirsiniz.

SMS ile HES Kodu nasıl alınır?

Sadece Hayat Eve Sığar Uygulaması ile değil SMS yöntemi ile de HES Kodu’na ulaşmak mümkün.

HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; TC Kimlik Numarası, TC Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılarak 2023’e SMS gönderebilir ve HES Kodu alabilirsiniz.

hes kodu nasıl alınacak
hes kodu nedir
Yorum (1)
bozeren
ya, kampanya ve hizmetlere süslü isimler verilmesi yanlış bir olay..burada da olduğu gibi, bu isimler sunulan hizmetten farklı, hatta zıt anlamlar içeriyor. "seyahat izin belgesi için yapılan başvuru"ya "evde oturun dışarı çıkmayın!" anlamına gelen "Hayat Eve Sığar" demek göz boyamadan ibarettir. burada, yöneticilerimize sesleniyorum; mesela "zam yaptık" demek yerine "fiyat ayarlaması yaptık!" demenize alıştık ama,neyi hedeflemişseniz, meramınız neyse lafı dolandırmadan söyleyin. başka kelimelere sapmayın.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir