Medimagazin logo

Kadın hekime mobbing ve tehdit: Beynini ezerim!

Isparta’da diş hekimi Esra Şahiner iddiaya göre AK Partili gençlik kolları başkanının hakaretine uğradı, başhekim tarafından da tehdit edildi...
Kaynak: Sözcü
Kadın hekime mobbing ve tehdit: Beynini ezerim!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Isparta Senirkent Devlet Hastanesi'nde görev yapan Diş Hekimi Esra Şahiner'e uygulanan mobbing ombudsmanı bile şaşırttı. Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) yaptığı şikayette 46 başlık altında uğradığı baskıyı dile getiren Şahiner, hem İl Sağlık Müdürlüğü hem de görev yaptığı hastanedeki yöneticilerin baskılarını bir bir sıraladı.

Başombudsman (Kamu Başdenetçisi) Şeref Malkoç, başvuruyu kabul etti ve diş hekiminin uğradığı mobbing için Sağlık Bakanlığı'nca soruşturma açılmasını talep etti. Kararda “Telafisi güç ve imkansız zararlarının oluşmamasını teminen, öncelikle başvuranın talebi doğrultusunda görev yerinin ailesinin bulunduğu Isparta il merkezinde durumuna uygun bir yere alınması” istendi.

SÖZCÜ'nün KDK'dan ulaştığı şikayet dilekçesinde Şahiner'in iddialarından bazıları şöyle:

-Başhekimin odasında bulunan Kemal Dirican (AK Parti Geçlik Kolları Başkanı) tarafından, küçük düşürücü ifadelerde bulunup kendisine “Dengesiz, özgüvensiz, benim dişim ağrırken neden hastanede olmazsın” dedi. Bunun üzerine kendisi de Başhekime “Bu etik değil neden beni rencide edip küçük düşürmesine izin veriyorsunuz” diye sordu. Başhekim “Defol git odamdan” dedi.

-Başhekim tarafından hemşirelerin önünde “beynini ezerim” şeklinde tehdit edildi.
 

isparta
dis hekimi
esra sahiner
mobbing
sorusturma
Yorum (2)
Muhiddin Göç
"Beynini ezerim" bu sözü nasıl bir insan söyleyebilir. Hastane kapısında ilçe başkanı akrabasını elpençe bekleyen başhekim gördüm ama bu sözü çok yadırgadım. Mesleğimize en çok zararı bu tür makam sevdalıları vermektedir maalesef. O hastanenin direği o doktor hanımın emeğidir başhekimin görevi de ona daha iyi çalışma ortamını sağlamaktır. Mafyadan alınmış sözler bir başhekime yakışmıyor hemen istifa etmeli.
27
Cevapla
İsimsiz
Bu makam sevdalılarına , taciz ve mobinglerine sahip çıkanlar var bizde tacize uğradık ama bişey olmuyor dedikleri gibi kimse kimseye dokunmuyor kadına neden taciz e onay var bu ülkede
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir