Medimagazin logo

Kansere karşı genetik müdahale

Biliminsanları, kanseri tedavi etmeye bir adım daha yaklaştı. Deneysel bir gen terapisi, hiçbir tedavinin işe yaramadığı omurilik kanseri hastalarına umut oldu. Doktorların “hiçbir umut kalmadı” dediği hastaların büyük bölümü iyileşti.
Kaynak: NTV
Kansere karşı genetik müdahale
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kanser hücrelerini yok etmek için hastaların bağışıklık sistemini programladılar. ABD’de geliştirilen deneysel gen terapisi, omuriliği kanseri hastaları üzerinde uygulandı. Hiçbir tedavinin işe yaramadığı ve ölümü bekleyen hastalarda, bağışıklık sistemlerinin genetiği değiştirildi. 

Yapılan müdahale ile kanser hücreleri, bağışıklık sistemi için “düşman” olarak sınıflandırıldı. Böylece vücutta hastalıklarla savaşan hücrelerin kanser ile mücadele etmesi sağlandı. Dört aylık süre içinde 21 hastanın 14’ünde tümörlerin küçüldüğü görüldü.

Doktorlar, sadece iki hastada ciddi yan etkiler gördüklerini aktardı. Son dönemde farklı kanser türlerinin tedavisi için gen modifikasyonu uygulamaları yapılıyor. Uzmanlar genetik müdahale ile gelecekte kanseri tamamen yok edebilecelerini söylüyor.

kanser
genetik
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir