Medimagazin logo

KÜBA ile mutabakat zaptı imzalandı: Karşılıklı uzman değişimini de içeriyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı yazılı açıklamada Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Küba Devlet İlaç ve Tıbbi Cihazların Kontrol Merkezi arasında ile ilaç, aşı ve tıbbi cihaz alanında mutabakat zaptı imzalandığını kaydetti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
KÜBA ile mutabakat zaptı imzalandı: Karşılıklı uzman değişimini de içeriyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı temel stratejik hedefleri doğrultusunda yerlileşme ve millileşme konusunda uluslararası iş birliklerini artırmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz (TİTCK) ile Küba Devlet İlaç ve Tıbbi Cihazların Kontrol Merkezi (CECMED) arasında Mutabakat Zaptı imzalandığını belirterek ”Bu anlaşma ile iki kurum arasında etkin bir iş birliği kanalının kurulmasını ve her iki toplumun güvenli, etkili ve kaliteli beşerî tıbbi ürün ve cihazlara erişiminin sağlanmasını amaçlıyoruz.” dedi.


Türkiye ile Küba arasında kanser aşısı ve ilaçları için Çalışma Grubu oluşturulacak 


Mutabakat Küba ile karşılıklı uzman değişimini de kapsıyor

Sağlık Bakanı Koca; Mutabakat Zaptı’nın, özellikle inovatif molekül geliştirme ve onkoloji çalışmalarında önemli tecrübeye sahip olan Küba ile karşılıklı uzman değişimi, teknoloji transferi, kanser aşısı ve klinik araştırmalar konusunda bilgi paylaşımı, mevzuat alanında tecrübe paylaşımı konularını kapsadığının altını çizdi.


Küba aşısının bilinmeyenleri...'Önleyici değil tedavi edici' 


Küba Sağlık Bakanı Sayın Jose Angel Portal Miranda ile Mayıs ayında Cenevre’de gerçekleştirilen ikili görüşmenin ardından iki ülke arasında Çalışma Grubu oluşturulduğunu hatırlatan Bakan Koca, “Yürütülen görüşmeler neticesinde TİTCK ve CECMED arasında ilaç, aşı ve tıbbi cihaz alanında Mutabakat Zaptına imza atıldı. Bu sayede sağlık alanındaki iş birliğimizi artıracak ve iki ülke ürünlerine karşılıklı olarak daha hızlı erişim imkânı sağlayacağız.” dedi.

 


Kanser ilacı fabrikası kurarken kansere yakalandı 


 

küba
fahrettin koca
sağlık bakanı
Yorum (1)
havana
aman.. azeri,suriyeli,orta asyalı, somalili, batı trakyalı bize uyar da , kübalı uymaz. bunlar che , fidel düsturuna göre eğitim almıştır. ne olur olmaz. çıkar "el pueblo unido,hamas sera vencido" (örgütlü halk yenilmez) sloganı atar. biz hasta deriz onlar "hasta la siempre" der. (onlarda zafere kadar savaş" anlamına gelir...başınıza iş mi alıyorsunuz. bir konu daha var.kübada dr aylığı 300 dolar dır (1800-2000 TL). piyasamızı düşürürler. onlara da 10 bin TL verirseniz bu sefer burjuvalaşırlar, che fidel prensiplerine göre çalışmazlar. eskiden "küba" diyeni hapse atardık şimdi doktor alıyoruz. hayat böyle bir şey işte..göreceli. bundan 30 yıl sonrası ön görmek mümkün değil
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir