Medimagazin logo

Meslektaşını öldüren doktora ağırlaştırılmış müebbet cezası

Baltalimanı Kemik Hastanesi’nde meslektaşı doktor Kaan Erol’u bıçaklayarak öldüren sanık yargılandığı davada, ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı.
Kaynak: İHA - İrem Demir
Meslektaşını öldüren doktora ağırlaştırılmış müebbet cezası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sarıyer’deki Baltalimanı Kemik Hastanesi’nde 11 Ekim 2019 tarihinde nöbet nedeniyle tartıştığı meslektaşı doktor Kaan Erol’u defalarca bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Yavuz Sümter’in ‘canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yavuz Sümter SEGBİS aracılığı ile katılırken, müştekiler Nilay Erol, Metin Erol ve tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, bir önceki celse dava dosyasına sunduğu mütalaasını tekrar ettiğini kaydetti. Savunma yapan sanık avukatı, beraat ve tahliyeye ilişkin taleplerini dile getirirken, Erol ailesinin avukatı sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.


İstanbul'da doktorlar arasında az çalışma tartışması: Bir doktor hayatını kaybetti


“Benim şahidim yüce Allah olacaktır”

Davanın karara bağlanmasının öncesinde son sözü sorulan tutuklu sanık Yavuz Sümter, “Karşı tarafın şahit diye konuşturduğu kişiler organize edilmiştir. Tanık diye dinlenenler mahkemede tiyatro yapmışlardır. O tanıklar mobbingin üzerini örtmeye çalışıyorlar. Yalancı şahitlik yapılmıştır. Beni hastaneden göndermek için organize olmuşlardır. Bunu hastane çalışanlarının tamamı çok iyi biliyor. Benim 7 gün 24 saat birlikte çalıştığım sözde doktorlar bile yemin edip gözümün içine baka baka yalancı şahitlik yapmışlardır. Benim şahidim Yüce Allah olacaktır. Hakkımı helal etmiyorum” ifadelerini kullandı.


'Meslektaşını öldüren doktor' olayının detayları belli oldu: 75 bıçak darbesiyle öldürülmüş


Müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yavuz Sümter’i ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına hükmetti.

“Allah kimsenin başına böyle bir vahşet vermesin”

Duruşmanın ardından açıklama yapan Kaan Erol’un babası Metin Erol, “Bugünkü duruşma sonucunda adalet yerini buldu. Kalbi, vicdanı yüksek değerde olan Türk adaleti doğru bir karar verdiği. Böylelikle, 11 Ekim 2019 tarihinde görevi başında şehit olan evladımın da, kabrinin nur ile dolduğunu düşünüyorum. Allah kimsenin başına böyle bir vahşet vermesin. İnanıyorum ki onu sevenlerde, bu davayı takip edenlerde bir nebze olsun ferahlık hissetmiştir. Vatan, pırıl pırıl bir doktorunu, Türk gencini kaybetti” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Hastanenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde sanık Sümter’in çantasıyla birlikte hastaneye geldiği ve bahçede bir süre oturduktan sonra poliklinik koridoruna doğru yürüdüğü görülüyor.


Meslektaşını 75 bıçak darbesi ile öldüren asistan doktor hakkında müebbet hapis istendi


İddianameden

Sarıyer’deki Baltalimanı Kemik Hastanesi'nde 11 Ekim 2019 tarihinde nöbet nedeniyle tartıştığı meslektaşı doktor Kaan Erol’u bıçaklayarak öldüren şüpheli Yavuz Sümter hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, şüpheli Sümter’in ‘canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilmişti.

 

 

kaan erol
baltalimanı kemik hastanesi
müebbet hapis cezası
Yorum (10)
Hakan Öztürk
Ağır bir karar olmuş .. Yargıtay dan döner bence … ağır tahrik altında işlenmiş bir cinayet
17
Cevapla
Yasemin
Çok ceza almış .. hafifletici unsurları hakim görmezden gelmiş
16
Cevapla
Ali tosun
Mobbing sonucu işlenmiş bir cinayet gibi . Hepimiz kıdemli baskısını yaşadık uzmanlık eğitiminde ..iki genç insana yazık olmuş.. hocaları zamanında müdahale etseydi belki bu sonuç olmazdı
18
Cevapla
dr ayhan
herkesin bildiği ama konuşmadığı şeyler devrecilik, mobbing sonuç bu sefer cinayet olmuş. ilk yıl asistanlarına ne eziyetlerin edildiğini sanırım herkes biliyor.
21
Cevapla
Asuman Bozoğlu
Buradaki yorumları hayretle okudum. Mobbing pırıl pırıl bir gencin 75 bıçak darbesiyle işkence ederek öldürülmesi ne neden olabilir mi? Kendinize gelin Allah aşkına
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir