Medimagazin logo

Polisler 'mağduruz' dedi, 'Beyaz kod' veren doktor hakkında da soruşturma açıldı

Yatalak eşine ilaç yazmayı reddeden doktorla tartışınca 2 polisin ters kelepçe takıp biber gazı sıktığı ve yerlerde sürüklediği 82 yaşındaki Yusuf Dede yaşamını yitirmişti. Haklarında soruşma açılıp, açığa alınan polisler asıl mağdurun kendileri olduğunu öne sürerken, 'Beyaz kod' veren doktor hakkında da soruşturma açıldı.
Polisler 'mağduruz' dedi, 'Beyaz kod' veren doktor hakkında da soruşturma açıldı
Giresun’da eşinin ilaçlarını yazdırmak için gittiği sağlık ocağında tartıştığı doktorun ‘beyaz kod’ vermesi üzerine gelen polislerin biber gazı sıkıp, ters kelepçe taktığı sırada kalp krizi geçiren Yusuf Topal (82), hayatını kaybetmişti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’da eşinin ilaçlarını yazdırmak için gittiği sağlık ocağında tartıştığı doktorun ‘beyaz kod’ vermesi üzerine gelen polislerin biber gazı sıkıp, ters kelepçe taktığı sırada kalp krizi geçirip yaşamını yitiren Yusuf Topal’ın (82) ailesini telefonla aradı. Bakan Soylu, görüştüğü Yusuf Topal’ın oğlu Ahmet Topal’a olayla ilgili üzüntü ve taziyelerini ilettiği belirtildi. Haklarında soruşma açılıp, açığa alınan polisler asıl mağdurun kendileri olduğunu öne sürerken, ‘Beyaz kod’ veren doktor hakkında da soruşturma açıldı.


Sağlık Bakanlığı: Hekim açığa alındı


DHA'nın haberine göre Giresun’da, 24 Temmuz Salı günü, Gemilerçekeği Mahallesi’nde yürüme güçlüğü çeken Fatma Topal’ın kronik hastalığı için kullandığı ilaçları bitince, eşi Yusuf Topal ilaçları yazdırmak ve evde bakım hizmeti kararının uygulanmasını sağlamak amacıyla 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi’ne gitti. Doktor Ö.Y.’ye başvuran Yusuf Topal, eşi adına düzenlenen sağlık kurulu raporunu göstererek ilaçları reçeteye yazdırmak istedi. Ancak, doktor, hastayı görmeden ilaçları yazamayacağını belirtti. Topal ise evde bakım hizmeti kararı olduğuna dair raporu göstererek, sağlık görevlilerinin eve gelmesini talep etti.

İddiaya göre, doktor Ö.Y. ile Yusuf Topal arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında doktorun ‘beyaz kod’ vermesi üzerine, polis ekipleri sağlık merkezine geldi. Polisler, Topal’ı gözaltına almak istedi. Yusuf Topal direndiği polisler tarafından yaka paça polis aracına bindirilmek istendi. Ters kelepçe takılan ve biber gazı sıkılan Topal, bu sırada fenalaşarak yere yığıldı. Polisler, yerde sürükleyerek araca bindirdikleri Yusuf Topal’ı Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Topal, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Topal’ın zor kullanılarak gözaltına alındığı olayla ilgili ortaya çıkan görüntüler üzerine 2 polis memuru açığa alındı, haklarında soruşturma başlatıldı.

BAKAN SOYLU, TAZİYELERİNİ İLETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yusuf Topal’ın oğlu Ahmet Topal’ı telefonla aradı. Soylu’nun aileye olayla ilgili üzüntü ve taziyelerini ilettiği ifade edildi.

Ailenin akrabası ve avukatı Hicran Akkaya Şenol, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aileyi telefonla aradığını belirterek üzüntülerini ve taziyelerini bildirdiğini söyledi. Şenol, “Kendisi bize olayın titizlikle soruşturulacağını belirtti. Yusuf Dedemizin eşi Fatma Hanımın evde sağlık hizmeti alıp alamadığını sordu. Biz de kendi imkanlarımızla özel doktor temin ettiğimizi ve bu sayede tedavi aldığımızı ilettik” dedi.

POLİSLERİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI: ASIL MAĞDUR BİZİZ

Olayla ilgili haklarında soruşturma başlatılan ve açığa alınan 2 polis memuru ifade verdi. Doktorun ‘beyaz kod’ vermesi üzerine olay yerine gittiklerini anlatan polis memurları, gözaltına almak istedikleri Yusuf Topal’ın kendilerine direndiğini, bu nedenle ters kelepçe ve biber gazı kullanmak zorunda kaldıklarını belirtti. Topal’ın kendilerine güçlük çıkardığını ifade eden polisler, olayda asıl mağdurun kendileri olduğunu savundu.

beyaz kod
giresun
hastayı görmeden reçete yazmak
Yorum (39)
Asil Öztürk
Hekim neden beyaz kod vermeyecek? İki polis memurunun zaptedemediği bir adam için veya kod vermeyip ne yapacaksınız?
0
Cevapla
aydin sinal
bu olaya tek bir kelime yorum yazilir:REZALET.olayin sorumlulari:egosu kendisinden büyük beyaz önlüklü hanfendi,eger hasta gelemiyorsa ya inanip ilaclarini yazacaksin,yada gidip evde hastayi göreceksin,ama EGO denilen illet hekimlikte cogu zaman aklin önüne geciyor.ikincisi polisler;eger karakola gidecek bir durum varsa hem sikayetci(burada doktor) hemde sikayet eden beraber gider,burada o yok.yok karakola gidecek durum yoksa zabit tutulur sonra her iki tarafida karakola gelip ifadeye cagrilir,ne yapilmis? türkiyenin vaz gecemedigi ,hekimlerin hiper ego ya sahip olmalari ve polislerin kaba güc göstermek sanki vazifeleriymis gibi algilamalari sonuc :82 yasindaki insanin ölümü,bakima muhtac karisinin yalniz kalmasi,tahmin ederim(ümit ederim) polislerin ve hiperogo sahibi hanfendinin vicdan azabi cekmeleri. simdi ne olacak atalarimiz güzel söylemisler: ölene tabut,kalana zabit,maktul derdest,asayis berkemal.
0
Cevapla
Doc
Bu amcanın görüntülerini izledim Kahroldum. 82 yaşında adam. Bu hale gelmemeli. Farzet haksız. Farzet ters laf etti .baban yasinda kabul et .sana fırça attı kabul et .yani idare et .polis te amcaya karsi ayrı cengaver .2 psikopat genc saldırı yaptiginda onlara tamam abi sakin abi cekerlerlken çok gördüm hastanede . Amaca ya güçleri yetmiş . Videoda halk ta tepki vermiyor halktan birisi amcayi araca itiyor . Yaa durun ne bu şiddet diyen yok . Bu olay saldırıları arttırır . Resmen ülkede halk dr çatışması korukleniyor. Bakanlığın çalışılmış yılları hiçe sayan yıpranma haberleri. 200 bin TL süper dr maaşı haberleri. insanları iyice bize karşı nefret ettiriyor üstüne bu olay . Bu iş yapılamayacak hale hızla geliyor
0
Cevapla
Dbc
10 sefer okusam da mantığıma oturtamadım 80 küsür yaşındaki dedeyi zaptedemeyip kelepçeleyip biber gazı sıkan 2 tane polisi zaten hiç anlayamadım. Bir de bütün bunların yanında o yaştaki adamın karısını ille de görmek için o adamın nasıl bir ilaç talebi olmuş olabilir onu mu anlayayım. Tabi hastanın görülmesi gerekir en azından yaşıyor mu bilmek için ama çok zor birşey değilse hastanın işi görülebilirdi zaten raporlu olan bir ilacın yazılması için ne gerek var o yaştaki adamı bu duruma düşürmeye çözemedim doğrusu.
0
Cevapla
osman
doktor açığa alınmış. bu da demek oluyor ki hasta olmasa da ilaç yazmak zorundayız. ama hastane köşelerinde hasta olmadan ilaç yazılmaz diye kocaman yazılar da var.bakanlık bir karar vermeli bizi arada bırakıp mağdur ediyorlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir