Medimagazin logo

Robert De Niro'dan gazetecilere çılgın teklif!

ABD'li ünlü aktör, tartışmalı çocuk aşılarıyla ilgili "gerçeği yazacak" gazetecilere 100 bin dolar ödül teklifinde bulundu.
Robert De Niro'dan gazetecilere çılgın teklif!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ABD'li ünlü aktör Robert De Niro, tartışmalı çocuk aşıları konusunda haber yapacak gazetecilere 100 bin dolar ödül vermeyi teklif etti.

De Niro, Washington'da katıldığı bir panelde, ABD'deki çocuk aşılarının güvenilirliğini sorguladı.

Çocukluk çağında uygulanan ve kızamık, kızamıkçık ve kabakulak (KKK) aşılarında civa bazlı koruyucu madde "timerosal" kullanımının otizme neden olup olmadığının araştırılması gerektiğine dikkati çeken Robert De Niro, bu konuda "gerçeği yazacak" gazetecilere 100 bin dolar ödül teklifinde bulundu.

De Niro, oğlu Elliot'ın timerosal içeren KKK aşısı yapıldıktan sonra otizme yakalandığını ileri sürüyor.

Ünlü aktör, bazı aşılama türlerinin çocuklarda otizme yol açtığını iddia eden Andrew Wakefield'ın yönetmenliğini üstlendiği "Vaxxed" adlı belgesele de destek vermişti.

Ancak belgesel "aşı karşıtı olmakla" eleştirilmiş ve yaşanan tartışmaların ardından De Niro'nun kurucusu olduğu Tribeca Film Festivali'ndeki belgeselin gösterimi iptal edilmişti.
 

timerosal
robert de niro
cocuk asilari
kkk
Yorum (4)
celal can
Kişi mesleğinde en tepelerde de olsa yüzlerce danışmanı da olsa saçmalayabiliyor. Bu devirde aşıların otizme yol açmadığını en cahil insanlar bile çok iyi biliyor artık. Eğer otizmle aşılama ilgili olsaydı Somali'de ya da diğer yoksul Afrika ülkelerinde otizm oranı İsviçre, Danimarka veya İngiltere gibi ülkelerden çok daha düşük olurdu. Oysa dünyanın her yerinde Otizm oranı aynıdır ve yaklaşık olarak % 0.5'dir.
9
Cevapla
Betty Blue
KKK aşısı yaklaşık 13-15 Ayda yapılır. Otizm tanısı da 15. Ay civarında konulur. İkisinin ilişkilendirilmesi bu sebepten. Tesadüf. Ama birileri ısıtıp ısıtıp bunu ortaya sürüyor.
2
Cevapla
aydin sinal
Robert de Niro bütün servetini Almanyada gazetecilere dagitmak mecburiyetinde kalir,asilar hakkinda gerek alehte gerekse lehte senelerdir carsaf-carsaf yayizilar yazilir yayinlanir.benim okuyup,ögrendigim ve sonunda inandigim görüs:asilarin icindeki strelite icin kullanilan timerosol maddesi o kadar azki hicbir yan etkisi olamaz,hele otizm gibi bir tablo ortaya cikartmaz.bu benim okuduklarimdan sonraki bende olusan intiba.tabiki meslektaslarin bagzilari karsi görüste olabilirler,cocuklara asi yapmazlar,tavsiye etmezler,hastalanan cocuklarda ilerde cikabilecek komplikasyonlarin sorumlulugunu kabul ederler. benim cocuklugumda bu üc virutik hastaligin asisi yoktu,hepimiz gecirdik,ne kadar komplikasyon ortaya cikti bilmiyorum,yalniz timerosol olmadanda ayni sayida-ne yazikki-otizm vakasi vardi.tabiki akademik cevrelerde bu asilarin tartisilmasi film artisleri ve gazeteciler bazinda tartisilmasindan cok daha iyidir derim.selamlar
3
Cevapla
uzman
Robert De Niro ya katılıyorum.çeken bilir kardeşim.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir