Medimagazin logo

Ruhsatsız muayenehanede sözde sağlık hizmeti veren Suriyeliler yakalandı

Başkentte, bir apartman dairesinde açtıkları ruhsatsız muayenehanede olumsuz koşullarda sağlık hizmeti verdikleri belirlenen 2 Suriyeli yakalandı
Kaynak: AA
Ruhsatsız muayenehanede sözde sağlık hizmeti veren Suriyeliler yakalandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ve Altındağ İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ruhsatsız muayenehane işletildiği bilgisi üzerine Altındağ ilçesi Battalgazi Mahallesi'ndeki bir adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda, apartman dairesini muayenehaneye dönüştürerek bölgede yaşayan Suriyelilere hizmet veren biri kadın 2 zanlı suçüstü yakalandı. Suriye uyruklu şüphelilerden kadının, ülkesinde doktor olduğunu iddia ettiği öğrenildi. Diğer zanlının ise işletme sahibi olduğu belirtildi.

Hem hijyen hem de fiziki olarak gerekli koşulları taşımadığı belirlenen muayenehanedeki aramada, tıbbi cihazlar ve aralarında kırmızı reçeteyle alınabilecek hapların da bulunduğu çok sayıda ilaç ele geçirildi. 

Muayenehane olarak kullanılan dairenin mutfak bölümünün laboratuvara dönüştürüldüğü ve burada kan tahlili için kullanılan cihazlarla kan alma tüplerinin bulunduğu tespit edildi. 

Baskın sırasında muayene odasında bulunan ve tedavi için geldiğini belirten 2 kişi, bilgisine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Bekleme salonunda sıra bekleyen hastalar ise dışarı çıkartıldı. 

Kaçak muayenehanede çalıştıkları ve doktor olduklarını öne sürerek hastaları muayene ettikleri belirlenen 2 Suriye uyruklu da aranıyor.

ruhsatsız muayenehane
operasyon
kaçakçılık
Yorum (2)
dr.kimbıl
sınır dışı edin kardeşim.artık nefret boyutuna getirmeden gönderin sözünüzü tutun
12
Cevapla
Hasan Akdemir
Türkiye'de 2019 Nisan itibariyle Suriyeli mülteci sayısı 3.6 MİLYON. Türkiye nüfusu 80 Milyon. Amerika güney sınırında girişine izin verilmeyen mülteci sayısı 5 BİN Amerika nüfusu 330 Milyon . Dünyanın en büyük ekonomik gücü Amerika; demografik yapı, ekonomik düzen bozulacak diye 330 MİLYON içinde 5 BİNi kabul etmiyor. Dünya ekonomisinde 17. sırada yer alan Türkiye 80 MİLYON içinde 3.6 MİLYON Suriyeli'yi bizzatihi kendisi barındırıyor, 300 BİN de diğer ülkelerden toplam 3.9 MİLYON ile Dünyada en fazla mülteci barındıran ülke. Kimin ekonomisi, kimin sosyal yapısı zarar görecek yorumuna cevap "Göz var izan var" olsa gerek. İşte Halep işte arşın deyimi en baştaki ölçümler içindi.
32
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir