Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Mersin Şehir Hastanesinde incelemelerde bulundu

Bakan Koca, Mersin Şehir Hastanesi ve yapımı devam eden Tarsus Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu
Kaynak: AA
Sağlık Bakanı Mersin Şehir Hastanesinde incelemelerde bulundu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere Mersin’e giden Sağlık Bakanı Koca, öncelikle Tarsus ilçesinde yapımı devam eden 600 yataklı hastane inşaatını gezdi. Bakan Koca, inşaatın ilerleme durumuna ve yapılan çalışmalara yönelik yetkililerden bilgi aldı.

“Ulusal grip eylem planımız devrede”

Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu ziyaretinin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Koca, bir basın mensubunun Fransa'da 2 bin 800 kişinin ölümüne neden olan H3N2 virüsü ile ilgili sorusu üzerine, Türkiye’de bu tip bir tablo olmadığının altını çizdi. Bu yıl ülkemizde grip vakalarının geçen yollarla benzer düzeyde seyrettiğini, olağandışı bir durum olmadığını ifade eden Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen haftalara göre de bu günlerde yüzde 20’ye yakın grip hastasının azaldığını söyleyebilirim. Bizde giderek daha azalan ama Avrupa’da, Almanya ve Fransa’da halen etkisini gösteren bir salgın. Bizim için şu an risk oluşturmuyor. Bununla ilgili ulusal grip eylem planımız devrede” dedi.

“Tarsus Devlet Hastanesi Mersin’de Önemli Bir Boşluğu Dolduracak”

İnşası devam eden hastanenin tamamlandığında Mersin genelinde önemli bir boşluğu da dolduracağını belirten Koca; “2018 yılı Nisan ayında başlayan inşaat, şu an %35 oranında bir seviyeye gelmiş durumda ve çalışmalar hızla devam ediyor. Gelecek yıl Aralık ayında teslim edilmesi gereken inşaatın daha erken bitirilmesi için de yetkililere gerekli talimatı verdim” dedi.

“Mersin Şehir Hastanesi’nin toplam doluluk oranı yüzde 82”

Sözlerinin devamında Mersin’e son 16 yılda sağlık alanında 3 milyar liralık yatırım yapıldığına dikkat çeken Bakan Koca; “En önemli sağlık yatırımımız, ülkemizde ilk açılan şehir hastanelerinden biri olan, bin 300 yataklı ve 375 bin kapalı alanı olan Mersin Şehir Hastanesi. Şehir Hastanelerini özellikle bulundukları bölgede sağlıkta en son noktada hizmet veren birer sağlık üssü olmalarını arzu ediyoruz ve planlarımızı, çalışmalarımızı bu çerçevede şekillendiriyoruz. Mersin Şehir Hastanesi bu kimliği ile ciddi bir boşluğu dolduruyor, bundan sonraki süreçte özellikle eğitim araştırma ve üniversiteyle işbirliğiyle daha nitelikli hizmetlerin yapılabilir olduğu bir hastane kimliğine dönmüş olacak. Mersin Şehir Hastanesi'nin toplam doluluk oranı yüzde 82, yoğun bakım ünitesinin doluluk oranı da %96’larda. Günlük ortalama gelen hasta poliklinik sayısı ise 10 bin” dedi.

Basın toplantısının ardından Mersin Şehir Hastanesine geçen Koca, burada da yetkililerden hastane hakkında bilgi aldı. Ardından hastanede tedavi gören hastaları odalarında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

mersin şehir hastanesi
fahrettin koca
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir