Medimagazin logo

Sosyal medyadan Hekimoğlu'na tepki: Haddini bil Hekimoğlu!

Ekranların ilgiyle izlenen dizilerinden Hekimoğlu'nun dün akşam yayınlanan bölümündeki bir sahne Tıbbi Tanıtım Temsilcilerini (mümessil, reprezant) harekete geçirdi
Kaynak: Sözcü
Sosyal medyadan Hekimoğlu'na tepki: Haddini bil Hekimoğlu!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dizide Kaan Yıldırım’ın hayat verdiği Mehmet Ali Çağlar karakterinin, otel odasında bir mümessil ile birlikte olduktan sonraki diyaloglarına tanıklık ediyoruz. Hekimoğlu ile henüz karşılaşmadıklarını söyleyen kadın mümessil bu sahne üzerinden kadınlığını kullanarak işini yaptığı yönünde bir algı oluşturulduğu eleştirilerine maruz kaldı.

Sosyal medyadan eleştiri

Hekimoğlu’nda yayınlanan bu sahnelerin ardından Twitter’da açılan ‘#HekimoğluBoykot’ başlığı üzerinden izleyicilerden diziyi RTÜK’e şikayet etmeleri istenirken şu tarz paylaşımlar yapıldı:

“Hekimoğlu adlı dizide, Tıbbi Tanıtım Temsilcileriyle (mümessil, reprezant vs) ilgili talihsiz ve hiçbir etik anlayışına sığmayan bir sahne resmedilmiştir. Mesleğimiz hakkında bu tür ithamlar ve aşağılayıcı bir sahne olması bizleri çok üzmüştür. Her konuda kadına şiddete karşı ne kadar hassas isek, özellikle kadın çalışma arkadaşlarımızı da böyle bir sahne ile zor durumda bırakıp kötü bir izlenim yaratarak etik olmayan bir izlenim sergilenmektedir.”

Diziyi kınadılar

Sosyal medyada yapılan tepki paylaşımları dışında aynı zamanda ‘Mümessil Dayanışma Derneği’ de diziyi kınadıklarını belirterek paylaşımda bulundu.

 

hekimoglu
mumessil
‘#hekimogluboykot
Yorum (5)
Hasan Akdemir
Yerli dizilerin reklamlarını kanal geçişlerinde veya izlediğim programların aralarında görüyor, çoğunlukla şöyle düşünüyorum, " Zekamızla dalga mı geçiyorlar ?". Milletin gözyaşlarıyla seyrettiği Mucize Doktor için de , Hekimoğlu ve bir sürü kimin kime ne yaptığı diziler için de bu fikrim aynı. Şimdi bir MESLEK ile ilgili kötü gönderme olunca mı gözleriniz açıldı ?
33
Cevapla
barhan
Kültürel yozlaşmanın, cehaletin ve bilgisizliğin şakşaklandığı bir dönem yaşıyoruz. Muhtemelen senaryo yazarının okuduğu tek kitap 'Cin Ali tatilde'.
17
Cevapla
ali
baş karakter sorumsuz lakayt umursamaz tavırlar takınıyor bu hekim camiasını da rahatsız etmeli
23
Cevapla
Antalya
İnce bir ayrıntı dizideki tepki çeken sahne Hekimoğlu na ulaşamaması değil mümessil bayanın hayatımdaki en güzel iş yemeğiydi deyip daha sonra etken madde vs bahsetmeleri bizler bir sürü mülakat ve eğitimlerden geçiyoruz hekimlerimizin güncel ilaç ve hastalıklar konusunda ve ilaçların kullanımı konusunda bilgilerini güncel tutmak işimiz. Meslek grubunun dışında çalışan ve iş yemeğine giden her kadın bu sahnede aşağılanmakta ve insanlara empoze edilmekte. Biz kadınlar işimizi bu şekilde yapmıyoruz bu yüzden bu sahneyi kınıyorum
29
Cevapla
Port
Gereksiz bir sahneydi.hekimoglu dizisi çok hoşuma gidiyor.ozellikle hekimoglu çok hoş.o olmasa diziyi seyretmem.onun bir suçu yok senaryoyu yazan suçlu.
19
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir