Medimagazin logo

Tıp, Diş hekimliği ve Eczacılık fakülteleri olan yeni bir üniversite açılacak!

Meclis'in gündeminde yeni haftada torba kanun teklifi olacak. Düzenleme 12 maddeden oluşuyor.Ankara'da Sevgi Vakfı tarafından Lokman Hekim Üniversitesi adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kurulacak. Bu üniversite; tıp fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, diş hekimliği fakültesi, eczacılık fakültesi, spor bilimleri fakültesi, meslek yüksekokulu ve sağlık bilimleri enstitüsünden oluşacak.
Kaynak: NTV
Tıp, Diş hekimliği ve Eczacılık fakülteleri olan yeni bir üniversite açılacak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni haftada, torba kanun teklifi için mesai yapacak. Teklifle, sporcuların gelir vergisi kesinti oranının geçerlilik süresi, iki yıl uzatılıyor. 31 Aralık 2019'a kadar sporcuların gelir vergisi oranı, yüzde 15 olacak.

"Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi"nin ismi de "Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi" olarak değiştirilecek. Ayrıca, Ankara'da Sevgi Vakfı tarafından Lokman Hekim Üniversitesi adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kurulacak. Bu üniversite; tıp fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, diş hekimliği fakültesi, eczacılık fakültesi, spor bilimleri fakültesi, meslek yüksekokulu ve sağlık bilimleri enstitüsünden oluşacak.

Teklifle, Sosyal Hizmetler Kanunu'nda değişiklik yapılarak, yaşlılar için de gündüz bakım merkezleri açılabilmesine olanak sağlanacak.

torba yasa
tıp
fakülte
Yorum (4)
ufuk engin
Sağlıkla ilgili torba yasa görüşülürken SAĞLIK-SEN denen sendika meclis gündeminde sağlık çalışanlarıyla ilgili yıpranma hakkının ve diğer düzenlemelerin bugün yarın sonuca bağlanacağına dair beyanda bulunmuştu..Gerçi ne beklenir ki onlardan 15 yıldır ne yaptılar ki söylediklerine inanacaksınız..İktidarla danışıklı dövüş halindeki sadece kişisel ikballeri peşinde koşanların bir şeyler yapabileceklerini umanlar hala var mı?
29
Cevapla
cerrah tolga
yök başkanı geçenlerde bu konuda 2023 de açık kalmayacak dememiş miydi.yeni fakülteler nerden çıkıyor
9
Cevapla
Esra
Varalon kontanjanları arttırıp üstüne de yeni fakulter kuruluyor 5 6 yıl sonra atanamayan hekimler görürsek hiç sasırmayalım.
11
Cevapla
Osman
Geçen hafta üniversite hastanelerine neden asistan verilmediğini öğrenmek için TUK üyelerinden biri bizleri ağırladı sağ olsun ama, bize sorununun çözümünden çok tecrübelerini ve halk sağlığı problemlemlerini anlattı. Mevcut üniversitelerde kadrolar bu kadar yetersizken, bu neyin yeni üniversitesi ? Sağlıkta büyük bi yönetim problemi var.. kimseninde çözmeye niyeti Yok. Çin malı sağlık :) üretim çok, kalite yok. Yazık bu ülkeye.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir