Medimagazin logo

TÜBA ödüllerinin sahipleri belli oldu

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Acar: Ödül kazanan bilim insanı sayısı 452'ye, ödüllendirilen eser sayısı da 189'a yükseldi
TÜBA ödüllerinin sahipleri belli oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, 2017 yılı TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TESEP (Bilimsel Telif Eser) ödüllerini kazananların belli olduğunu bildirdi.

Acar, yazılı açıklamasında, 2017 yılında Akademi Konseyi tarafından 2'si yurt dışında olmak üzere 3 bilim insanın Uluslararası TÜBA Akademi Ödülü'ne layık görüldüğünü belirtti. TÜBA-GEBİP ödüllerini 20 üniversiteden 39 genç bilim insanının kazandığına işaret eden Acar, 1'i Halil İnalcık Özel Ödülü, 2'si Kayda Değer Eser Ödülü olmak üzere 3 Türkçe bilimsel telif eserinin de TÜBA-TESEP Ödülü'ne layık görüldüğünü kaydetti.

TÜBA 2017 Uluslararası Akademi Ödülleri'ne İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Hüseyin Arslan, Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Cenk Ayata ile Macaristan Bilimler Akademisi Üyesi ve Eötvös Lorand Üniversitesi Öğretim Üyesi Gabor Hamza'nın layık görüldüğünü belirten Acar, diğer kazananların ve eserlerinin "http://www.tuba.gov.tr" adresinden açıklandığını kaydetti.

Acar, verilmeye başlandığından bu yana 443'ü GEBİP olmak üzere ödül kazanan bilim insanı sayısının 452'ye, ödüllendirilen eser sayısının da 189'a yükseldiğine dikkati çekerek, "TÜBA-GEBİP ve TESEP 2018 Ödülleri için çağrıya çıkıldı. Başvurular 8 Ocak'a kadar kabul edilecek. TÜBA Uluslararası Akademi 2018 Ödülleri için ise önümüzdeki günlerde çağrıya çıkılacak." ifadelerini kullandı.

tuba
tuba akademi odulu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir