Medimagazin logo

Psikiyatri uzmanından film

Psikiyatri uzmanı Dr. Mustafa Serkan Eröz’ün yönettiği “İçimdeki Sessiz Nehir” filminin dünya prömiyeri Tiflis’te yapıldı
Psikiyatri uzmanından film
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ERZURUM-Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Serkan Eröz’ün yönetmenliğini üstlendiği “İçimdeki Sessiz Nehir” filminin dünya prömiyeri Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te yapıldı.

 

Yönetmen Eröz ile filmin başrol oyuncuları Taies Farzan ve Ali Yiğit in de katıldığı prömiyerde, film büyük ilgi gördü. Film ayrıca Belçika’da bu yıl 25’ncisi düzenlenecek olan Brüksel Tel Qels film festivaline de seçilerek, daha gösterime girmeden büyük bir başarının altına daha imzasını attı.

 

Gürcistan’da yapılan film festivali sırasında dünya prömiyerini de yaptıklarını belirten Yönetmen Eröz, “Sinema bir ülkenin tanıtımında en önemli faktördür” dedi. Sinemanın gücünü herkesin kabullendiğini ifade eden Eröz, “Sinema o ülkenin kültürünü, doğasını, biçimini gösterir. Hatta o ülkede insanların nerelerde yaşadığı, sabahları neler yediklerini dahi izleyiciye fark ettirmeden ortaya koyar. Son yıllarda özellikle Kültür Bakanlığı’nın çok akıllı stratejisiyle birbirinden iyi filmler desteklenmektedir. Ve bu desteklenen filmler dünyanın her yerinde çeşitli festivallerde gösterilmekte ülkemiz tanıtılmaktadır. Artık toplumlar arası savaşlar top ve tüfekle değil sanatla olmaktadır” dedi.

 

“İçimdeki Sessiz Nehir” filminin Tiflis’teki festivalden sonra Belçika'da da bu sene 25.si düzenlenecek olan Brüksel Tel Qels film festivaline de seçildiğini açıklayan Eröz bu başarılarda ekibindeki reji asistanlarından set işçisine kadar herkesin çok emeği olduğunu belirtti.

i̇çimdeki sessiz nehir
mustafa serkan eröz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir