Medimagazin logo

YÖK'ten vakıf üniversitesi akademisyenleri için 'maaş' kararı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerinin öğretim elemanlarına, devlet üniversitelerinde ödenen net ücretten daha az ödeme yapamayacaklarına karar verdi.
Kaynak: AA
YÖK'ten vakıf üniversitesi akademisyenleri için 'maaş' kararı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, vakıf üniversitelerine gönderilen yazıyla, öğretim elemanlarına devlet üniversitelerinde ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyeceklerine ilişkin kesinleşmiş mahkeme kararının uygulanması gerektiği bildirildi.

Açıklamada, vakıf üniversitelerinin öğretim elemanlarına ödeyecekleri ücrete ilişkin, "devlet yükseköğretim kurumlarında ödenen emsal ücretin net veya brüt miktarından birisini esas alabileceklerine" yönelik kararın iptal edildiği hatırlatıldı.

Böylece, vakıf yükseköğretim kurumları, öğretim elemanlarına devlet yükseköğretim kurumlarında ödenen emsal net ücret tutarından daha az ücret ödeyemeyecek.

Buna göre vakıf yükseköğretim kurumları, öğretim elemanlarına bundan sonra brüt değil net miktar üzerinden ödeme yapacak.

Bu karara rağmen öğretim elamanlarına düşük ücret verilmesi durumunda vakıf yükseköğretim kurumları hem adli bakımdan hem Yükseköğretim Kurulu nezdinde müeyyidelere maruz kalacak.

yok
vakif unversitesi
ogretim elemani
Yorum (2)
Ali Çantabey
yök önce devlet üniversitelerinde karın tokluğuna çalışan hakimden kaymakamdan uzman doktordan daha az maaş alan dr ögretim üyelerinin maaşlarına el atsın.
5
Cevapla
HALİL ŞEN
emekli sandığınadan çalışırken 26/08/2011 yılı 650 sayılı khk ile çalışma yasağı getirili̇p ssk yada bağkurlu olarak çalışıp emekli olan hekimlerin emekli sandığındaki çalışma süreleri dikkate alınarak ; emekli sandığından emekli olan hekimlere verilen ek ödemeden faydalama hakkını kim savunacak?
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir