Medimagazin logo

Dünya dişhekimleri İstanbul’da buluşuyor

1 milyon dişhekimini temsil eden Dünya Dişhekimleri Birliği FDI’ın 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi 28-31 Ağustos’da İstanbul’da gerçekleşecektir. Kongrenin ev sahibi Türk Dişhekimleri Birliği, çalışmalarına tüm hızı ile devam ediyor
Dünya dişhekimleri İstanbul’da buluşuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Asırlar boyu medeniyetleri buluşturan; evrensel kültüre, sanata, bilime köprü olan İstanbul, 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi’ni topraklarında ağırlayacak. 1 milyonu aşkın diş hekimini temsil eden, 203 yıllık köklü bir meslek federasyonu olan Dünya Diş Hekimleri Birliği, 28-31 Ağustos 2013 tarihleri arasında İstanbul’da toplanacak. TDB Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel’in başkanı olduğu bu büyük organizasyona Türk Dişhekimleri Birliği evsahipliği yapacak.

FDI 2013 İstanbul; bu yıl Avrupa’da yapılan en büyük kongre olacak!

FDI 2013 İstanbul Kongresi’ne katılacak diş hekimi sayısı 113 ülkeden 7 bine yaklaştı. Kongreye gönderilen bilimsel bildiri sayısı ise 1300’e ulaştı. Kongre hakkındaki diğer bilgiler ise şöyle:


Kongre kapsamında 71 konferans, 7 panel, 54 sözlü bildiri oturumu, 29 kurs, 16 uzmanla buluşma toplantısı düzenlenecek.
Kongre kapsamında 2 gün sürecek Dünya Ağız Diş Sağlığı Forumu’nda FDI 2020 Vizyonu tartışılacak.
Avrupa ve Amerika’nın önde gelen eğitim kurumlarında öğretim üyesi olan 40’ın üzerinde yabancı konuşmacı katılacak.
Uluslarararası platformda başarılı Türk akademisyenler ile ülkemizin çeşitli diş hekimliği fakültelerindeki 60’ın üzerinde öğretim üyesi ve başarılı diş hekimi konuşmacı olacak.
FDI 2013 İstanbul Kongresi’nde yapılacak olan FDI Parlamentosu’nda, üye olan ülkelerin ve uluslararası derneklerin yaklaşık 350 temsilcisi bir araya gelerek diş hekimliği meslek politikalarını tartışacaklar.
Diş Hekimliği Fuarı Expodental 2013’e 300 yabancı firma katılacak; dişhekimliği endüstrisindeki yeni teknolojiler yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alanda sergilenecek.

İstanbul Deklarasyonu yayınlanacak

FDI 2013 İstanbul Kongresi’nin sonunda ‘’İstanbul Deklarasyonu’’ yayınlanacak. Ağız ve diş sağlığı ile genel sağlık arasındaki ilişkinin önemine dikkat çekilecek bu deklarasyonla dişhekiminin genel sağlık alanındaki mesleki sorumluluklarının genişletilmesi ve sistemik hastalıkların erken teşhisinde sorumluluk sahibi olması hedefleniyor.

3. Komşu Ülkeler Dişhekimleri Birlikleri İşbirliği Platformu toplanacak

Diş hekimliği mesleği alanında Türkiye'nin liderliğini üstlendiği; Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Filistin, Irak, İran, Kazakistan, Kerkük, KKTC, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Mısır, Özbekistan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan gibi ülkelerin de içinde bulunduğu “III. Komşu Ülkeler Dişhekimleri Birlikleri İşbirliği Platformu Toplantısı" da ülkemizin bilimsel ve ekonomik işbirliği sürecine katkı sağlamak üzere kongre kapsamında gerçekleştirilecek.

Dünya Kadın Dişhekimleri Forumu gerçekleşecek


Kongre kapsamında düzenlenecek en ilginç forumlardan biri de Kadın Dişhekimleri Forumu. Her yıl FDI kongrelerinde gerçekleşen formun bu yılki teması ‘’kadınlarda bağımlılık’’ olacak.
101. FDI 2013 İstanbul Kongresi’nde sunulan bilimsel bildiriler arasından “En iyi Kadın Araştırmacı” seçilecek.
Kadın dişhekimleri arasında düzenlenen ‘’uzun bir çalışma günü sonunda en sevdiğim rahatlama yöntemi’’ başlıklı fotoğraf yarışması ile “En İyi Fotoğraf Ödülü” de sahibini bulacak. (Bilgi için: MailScanner has detected a possible fraud attempt "evreka.bsnods.com" claiming to be http://www.fdi2013istanbul.org/TR/default.aspx)

dünya dişhekimliği kongresi
fdi 2013 i̇stanbul
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir