Medimagazin logo

Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi başvuru koşulları açıklandı

Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi başvuru koşulları açıklandı. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Tıpta Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavından A puan türünden en az 40 puan almış olmak gerektiği belirtildi
Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi başvuru koşulları açıklandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sözleşmeli aile hekimlerine verilecek Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi için başvuru koşulları ve yerleştirme işlemlerinin detayları paylaşıldı. 

Yapılan açıklamada tercih başvurularının 16 - 19 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı duyurulurken 7 Ağustos'ta noter huzurunda kuranın çekileceği bildirildi. 

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada başvuru koşulları şu şekilde açıklandı: 

A- BAŞVURU ŞARTLARI

Sözleşmeli aile hekimliği uzmanlık eğitimine başvurabilmek için, - 5258 Sayılı Aile Hekimliği Kanunu hükümlerine göre, sözleşmeli olarak aile hekimliği yapıyor olmak, - 2019 yılı İlkbahar Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavından (TUS) “A puanı” hesaplanmış ve bu puan türünden en az 40 puan almış olmak gerekmektedir.

B- BAŞVURULARIN YAPILMASI

1- Başvurular; aşağıda yer alan takvim çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sitesinde (www.yhgm.saglik.gov.tr) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır.

2- Başvuru yapacak olan adaylar, yalnızca görev yaptıkları ilde açılan kontenjanlar arasından ve kontenjan açılan eğitim kurumu sayısı kadar tercih yapabilecektir.

3- PBS üzerinden yapılacak tercih başvurusu işleminden sonra Genel Müdürlükçe gerekli görülmedikçe herhangi bir evrak istenmeyecektir.

4- PBS üzerinden yapılan başvuruların incelenmesi neticesinde uygun görülmeyen müracaatlar, ret gerekçeleri ile birlikte tebligat yerine geçmek üzere Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü web sitesi (hsgm.saglik.gov.tr) üzerinden ilan edilecektir. Adaylar, aşağıda yer alan yerleştirme takviminde belirtilen süreler içerisinde hsgm.sahu@saglik.gov.tr eposta adresi üzerinden bu listedeki bilgilere itiraz edebileceklerdir.

 

 

aile hekimliği
halk sağlığı genel müdürlüğü
aile hekimliği uzmanlık eğitimi
Yorum (1)
Ali
Yani doğu ve güneydoğuda görev yapanın canı cehenneme! Bir de neden köhne illere kimse gelmez derler. Al işte sebebi. Mesela Bingölde aile hekimliği yaparsan bu kuraya giremezsin. Neyse ki doktor değilim. Yoksa çok adaletsizlik var moralim bozulurdu
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir