Medimagazin logo

Şanlıurfa'da aile sağlığı merkezine saldıran 2 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa'da istedikleri ilaçları yazmadıkları gerekçesiyle doktorla tartıştıktan sonra dışarı çıkarılan 2 kişi gözaltına alındı.
Kaynak: AA - Rauf Maltaş
Şanlıurfa'da aile sağlığı merkezine saldıran 2 kişi gözaltına alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eyyübiye ilçesindeki Nihat Demirelli Aile Sağlığı Merkezine gelen İ.A. ve K.A, iddiaya göre yakınları için ilaç yazdırmak istedi.

Doktorların, talebe olumsuz yanıt vermesiyle yaşanan tartışma sonrasında İ.A. ile K.A, merkezin dışına çıkarıldı. Söz konusu kişilerin taşkınlık çıkarıp merkezin kapı ve pencerelerini yumruklaması üzerine polisten yardım istendi.

Olay yerine gelen polis ekibi, kimlikleri tespit ettiği İ.A. ve K.A'yı gözaltına aldı.

Bu arada, merkezdeki görevliler tarafından cep telefonuyla çekilen görüntülerde, kuzenlerin kapı ve pencerelere vurma anı yer alıyor.


Şanlıurfa'da aile sağlığı merkezine saldırı: Kapı ve pencereleri yumrukladılar


Sağlık Bakanı Koca: Asla toleransımız yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sağlıkta şiddet olaylarının çoğunun medyaya yansımadığını ifade ederek, "Beyaz Kod uygulamasına çok az durumda başvuruluyor. Dünyada rastlanmayan bir ifade bizde sık sık haber başlığı, 'Sağlıkta şiddet.' Şanlıurfa'da bir aile hekimliğimizde yeni bir örneğini yaşadık. Asla toleransımız yok. Gereği yapılacak." ifadesini kullandı.

Valilikten soruşturma ve kınama

Şanlıurfa Valiliğinden olaya ilişkin yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Aile hekiminin hastayı görmeden ilaç yazamayacağını söylemesi üzerine, hasta yakınının sözlü saldırısı fiziksel saldırıya dönüşmüş, olay yerine kolluk kuvvetleri çağrılmıştır. Olaya karıştıkları belirlenen iki kişi gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır. Fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu tür olayların bir daha tekrarlanmamasını dileyerek tüm sağlık teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Öte yandan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, sağlık merkezine giderek şiddete uğrayan aile hekimiyle görüştü, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

şanlıurfa
aile sağlığı merkezi
saldırı
gözaltı
ilaç
Yorum (2)
dr
Tüm temenni ve dileklere rağmen sağlıkta şiddet olayları tekrarladığına göre acaba ne yapmalı, nasıl ele alınmalı ? Bir bilim adamının söylediği gibi "aynı şeyleri yaparak farklı sonuç elde edilemez". Türk Ceza Kanunu kapsamında yeni bir sağlıkta şiddet yasası şart. Bu tür olayları birkaç sağlıkçıya yapılan lokal, kişisel, münferit olaylar olarak kabul etmemek gerek. Her şiddet olayından aileleriyle birlikte milyonları bulan tüm sağlık camiası çok olumsuz bir şekilde etkilenmektedir. Saldırgan Bu haltı işleyip bi de serbest kalırsa topluma kötü örnek oluşturmakta, kendi gibi şehir eşkiyalarını, magandaları yüreklendirmektedir.
27
Cevapla
ayt12
Bugün medyada bir haber vardı. İstanbulda bir hakim, şiddet uygulamış trafik magandasına, başkalara ders olsun diye, 6 yıl indirimsiz hapis cezası vermiş. Darısı sağlıkçılara saldıranların başına.
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir