Medimagazin logo

3 doktorun intiharı sonrası acil toplantı: Nöbet ve izinlere yeni düzenleme geliyor

Bir günde yaşanan 3 genç doktor intiharı, sağlık çalışanlarının ağır çalışma koşullarını gündeme taşıdı. Sağlık- Sen ve 2 bakanlık bir araya geldi ve sağlıkçıların çalışma hayatını yeniden düzenlemeye yönelik kararlar aldı
3 doktorun intiharı sonrası acil toplantı: Nöbet ve izinlere yeni düzenleme geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adana’da Dr. Ece Ceyda Güdemek, Batman’da Cerrah Dr. Engin Karakuş, İstanbul’da tıp öğrencisi Yağmur Çavuşoğlu, aynı gün yaşamına son verdi. 2 hekim de intihar notlarında ağır çalışma koşullarını dile getirmişti. Ardı ardına yaşanan intiharlarla birlikte, sağlık çalışanlarının 36 saati bulan nöbetlerini ve ağır çalışma koşullarını gündeme getiren Habertük Gazetesi’nin haberi, yankı uyandırdı.

Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre Sağlık- Sen, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dün yaptıkları ortak toplantıda sağlık çalışanlarının şikâyet ve taleplerini değerlendirdi. Öğrenimine devam eden sağlık çalışanlarına kolaylık sağlanması kararı alınan toplantıdan çıkan, ağır çalışma koşullarını düzenleyecek kararlardan bazıları şöyle:

- Mazeret izinlerini senelik izinlerinden bağımsız kullanabilecekler.

- Sağlık Bakanlığı’nda çalışan eşlerin nöbet düzenlemesinde kolaylık sağlanacak.

- Muayene önceliği verilecek.

- Eğitim mazeretine bağlı tayin olanların derslerine devam edebilmeleri için kolaylık sağlanacak.

- 2018’in ilk yarısında. görevde yükselme sınavının duyurusu yapılacak.

- Türk Silahlı Kuvvetleri’nden devrolan hastanelerde çalışan personelin yıllık izinlerindeki hak kayıpları giderilecek.

- Hac organizasyonunda tüm sağlık çalışanlarının görevlendirilebilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı’yla görüşme gerçekleştirilecek


Sağlık Bakanlığı: Nöbetlerle ilgili toplantı intiharlarla ilgili değil rutin bir toplantıydı


CHP DE İNTİHARLARI MECLİS’E TAŞIDI

CHP’nin doktor milletvekillerinden Murat Emir, son günlerde peş peşe gelen 3 intihar vakası üzerine, hekimleri intihara sürükleyen nedenlerle ilgili Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Emir, TBMM Başkanlığı’na verdiği araştırma önergesinin gerekçesinde, hekimlerde intihar nedeniyle ölüm oranının diğer meslek gruplarına göre daha yüksek olduğunu, erkek hekimlerin toplumdaki diğer meslek gruplarındaki erkeklere oranla 2 kat, kadın hekimlerin 2-3 kat daha fazla intihar nedeniyle hayatını kaybettiği belirterek, “Çalışma sürelerinin uzun olması, yoğun iş baskısı, hekimlerden yüksek performans beklentisi ve tüm bunlara bağlı olarak yaşanan yoğun stres, intiharlara bağlı ölümleri beraberinde getirmektedir” denildi.

nöbet
izin
Yorum (15)
Uzm dr
Oy getiren uygulamaların beklenen meyvelerini alamaya başladılar. ‘Doktor efendi’ diye gezip dursunlar yine. 3 tane pırtlanta kaybedilmiş çok mu? Daha sırada binlercesi var nasılsa. Ağaçta yetiştiğimiz için hemen telafi ederler nasılsa.
0
Cevapla
sağlıkçı
üfürükten teyyare, selam söyle o yare Allah aşkına dişe dokunur birşeyler yapılması için kaç kişinin daha intiharını bekliyorsunuz
2
Cevapla
hemşire
yıllardır yıpranma vereceğiz diyorlar,özlük haklarımızda, maaşlarda iyileştirme,döner ser emekliliğe yansıtılması,can güvenliği,ek gösterge 15 yıldır iyileştırme yapılmayan tek kurum sağlık çalışanlarıdır vb konu meclise gelince tık yok.eskiden sağlık sen başkanlığı yapmış sendikacı kökenli 10 yıldır millet vekili olan mahmut kaçar bey in sesi neden çıkmıyor.10 yıldır saglık çalışanları için kaç defa söz aldı kaç defa önerge verdi sorunlarını dile getirdi sorarım sizlere sendika başkanıyken mangalda kül bırakmıyanlar konu meclise girince ses soluk yok bu neyin tezatıdır hangisi yalan hangisi gerçek hiç samimi değilsiniz hiç inandırıcı değilsiniz.aynı şekilde memur sen eski başkanı şimdi millet vekili ahmet gündogdu kaç defa biz saglık çalışanları için mecliste birseyler yaptı haklarımızı dile getirdi sorunlarımızı dile getirdi söylermisiniz. tbmm dile getirinde görelim ne kadar samimisiniz.şimdi SAGLIK SEN e,MEMUR SEN e nasıl güvenelim .. yıpranma,yıpranma diye diye anamızı aglattınız neymiş bu yıpranma erken emeklilik sanki millet emekli olmaya çok hevesli kuru maaşa 2000.tl maaş alacak sabitte yok döner de yok. bundan daha önemli sorunlarımız var biz saglık çalışanlarının ,en düşük maaş bizlerin, son 5 yıldır döner diye dağıtılan 25 tl ,can güvenliğimz,ek gösterge 3200 , sabitin emeklilğe yansıtılması,vb önce bunları halledin saglık sen
1
Cevapla
DR MAYER BENZİNGEN
Bu mesleğin zorluğunu kabul ettik...bunu en azından tahmin ediyorduk... ama son yıllarda ki meslek itibarı ile ilgili DEĞERSİZLEŞTİRİLME ÇABALARI meyvelerini yavaş yavaş vermeye başladı...kimimiz kendine zarar verdi, kimimiz MESLEĞE!...vicdanımızı, sevgimizi kaybettik insanlara, yavaş yavaş... bu intiharlardan bir kişi değil binlerce insan sorumlu...bunların içinde doktor meslektaşlarımız dahi var...Allah hesabını verir!..
21
Cevapla
Özgür Doktor
Nöbetlere düzenleme neresinde bu haberin? Laf salatası. Ya yurtdışı ya DREXIT . Başka çaresi yok. Bu politik iklimde doktorluk yapmam ben. Yapmıyorum da zaten.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir