Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı: Nöbetlerle ilgili toplantı intiharlarla ilgili değil rutin bir toplantıydı

Sağlık Bakanlığı bugün basında yer alan nöbet ve izin düzenlemelerinin intiharlarla ilgili değil, rutin bir toplantı olduğu kaydedildi
Sağlık Bakanlığı: Nöbetlerle ilgili toplantı intiharlarla ilgili değil rutin bir toplantıydı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gazete Habertürk'teki haberde intiharlar üzerine Sağlık- Sen, Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bir toplantı yaparak nöbet ve izinlerle ilgili düzenlemeler tartıştıkları kaydedilmişti.


3 doktorun intiharı sonrası acil toplantı: Nöbet ve izinlere yeni düzenleme geliyor


Sağlık Bakanlığı ise toplantının intiharlarla ilgili değil, rutin bir toplantı olduğunu belirttti. Sağlık bakanlığının açıklamasında şunlar kaydedildi:

 

Bugün, (2 Kasım 2017) bir gazetede “Nöbetlere düzenleme” başlığıyla yer alan haberde, yanlış algılara sebebiyet verecek ifadelerin yer alması üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Söz konusu haberde, iki doktorun ve bir tıp öğrencisinin aynı gün intihar etmesi üzerine Bakanlığımız yetkililerinin bir sendikanın yöneticileri ile toplanarak nöbetler konusunda bazı kararlar aldığı yönünde ifadeler yer almıştır.

Öncelikle hayatını kaybeden doktorlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Bakanlığımız, paydaşlarımız olan ilgili sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri ile belli aralıklarla değerlendirme ve istişare toplantıları yapmakta ve bu toplantılarda sorunlar masaya yatırılmaktadır. Bahsi geçen toplantı da altı ayda bir yapılan rutin bir toplantıdır.

Bahse konu intiharlar üzerine yapılmış bir toplantı ve alınmış bir karar olmamakla birlikte, Bakanlığımız, büyük fedakarlıklarla görev yapan sağlıkçalışanlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesine ve memnuniyetlerine büyük önem vermektedir.

Sağlık hizmeti verenlerin ve alanların aynı anda memnuniyeti temel hedefimiz olup, çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir.

 

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.

sağlık bakanlığı
nöbet
izin
Yorum (15)
Ali
Tabi canım ne önemi var zaten intiharların,onun için koca bakanlık toplantı yapacak değil ya (!) Sabrımız taşıyor bilmiş olun. Toplu intihar olmadan en iyisi "Toplu istifa"!
66
Cevapla
DR
trajikomik bir durum, ne demek yani, intihar olayı bizi ilgilendirmiyor mu demek istiyorlar. bari rutin bir toplantıydı ama bu acı olayı da gündeme aldık ve değerlendirdik deselerdi. gözardı edilecek bişey mi ya bu.
60
Cevapla
dr.mikro
Sesimi DUYAN var mı? Hatırladınız değil mi ? Şimdi biz hekimler sağlık çalışanları hep birlikte haykırıyoruz sesimizi duyan var mı? Bakanlığın açıklamasına bakılırsa umurlarında değiliz. Doğal olanı bakanlık TTB ve tüm sendikaların bir araya gelip toplantı yapması değil mi? Başka ülkede olsa doğalı bu olurdu. Bizde sorumlular ne diyor rutin toplantı sakın sizin için acil toplandık sanmayın. Neredesin ''yetkili'' sendika SAĞLIK-SEN ??? Üye olan arkadaşları istifaya davet ediyorum hiç bir şey yapmıyorsak tepkimizi böyle gösterelim.
123
Cevapla
mustafa
rutinimizi bozacak çok da önemli birşey değil mi diyor yani? anlayan varsa açıklasın.
60
Cevapla
Ufuk engin
Yapsaydiniz sasardik gercekten..
91
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir