Medimagazin logo

Avrupa'nın ilk ve tek Türk kökenli yapay kalp cerrahi uzmanına Almanya'da yılın doktoru ödülü

Avrupa'nın ilk ve tek Türk kökenli kadın Yapay Kalp Cerrahi Uzmanı Dr. Dilek Gürsoy’a Almanya’da yılın doktoru ödülü verilecek. Gürsoy, daha önce de Victress Ödülü'ne layık görülmüştü.
Kaynak: İHA
Avrupa'nın ilk ve tek Türk kökenli  yapay kalp cerrahi uzmanına Almanya'da yılın doktoru ödülü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Avrupa'nın ilk kadın yapay kalp cerrahı unvanına sahip olan Uzman Dr. Dilek Gürsoy, kalp cerrahı kategorisinde ödüle layık görüldü. German Medical Award tarafından Almanya'da yılın doktoru ödülüne layık görülen Dr. Dilek Gürsoy, ödülünü 18 Kasım tarihinde Düsseldorf Congress Centrum'da gerçekleştirilecek törenle alacak.


Erken teşhis üzerine çalışan Gözde Durmuş Dünyanın En Başarılı 20 Genci arasına girdi 


"İnsanların sağlığı uğruna hedeflerimden asla vazgeçmeyeceğim”

Dr. Dilek Gürsoy, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu ifade ederek özellikle kız çocuklarının bu alanda yetişmesi için çalışmalar yapmak istediğini söyledi. Gürsoy, “Böylesine bir ödüle layık görülmem beni onurlandırıyor. Daima, azimle yoluma devam edeceğim ve insanların sağlığı uğruna hedeflerimden asla vazgeçmeyeceğim” dedi.

 


Bitmeyen kalp pilinin mucidi Dr. Canan Dağdeviren'den erken teşhis sütyeni 



Gürsoy, kendisine verilen bu ödülün, ileriye dönük çalışmalarında büyük moral olduğunu ve kendisine destek veren herkese teşekkür etti.
Dr. Dilek Gürsoy, daha öncede Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmüş Merkel, Gürsoy’a övgüler yağdırmıştı.

dilek gürsoy
Yorum (2)
Uzm
İyiki buralarda değildin ve harcanıp gitmedin.
0
Cevapla
MSerdar
Almanya da doğmuş,Almanya da Tıp Fakültesi bitirmiş,orada çalışan ve başarısını Almanya ya nın sağladığı imkanlara elde etmiş bir doktor meslektaşım,benden çok Almanlar gurur duysun.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir