Medimagazin logo

Doktor olmayanlar için: Bir doktorla evli olmak nasıl bir şey?

Eşi doktor olan ama kendisi doktor olmayanlar, bir doktorla evli olmanın nasıl hissettirdiğini anlatıyor.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Doktor olmayanlar için: Bir doktorla evli olmak nasıl bir şey?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Kendiniz doktor değilseniz bir doktorla evli olmak nasıl hissettirir? Quora’da doktor eşleri kendi ilişkilerinden gözlemlerini paylaşıyor. İşte bir doktorla evli olmanın iyi ve kötü yanları...

 

Tran Chau, Bankacı

Görünen o ki bu tip bir evlilikte azınlıkta kalan kısımdayım, doktor olan ben değilim ama karım doktor. Neredeyse 10 yıldan fazla zamandır birlikteyiz. İlişkimizle alakalı birkaç gözlemimi sizlerle paylaşayım:

 

  1. Hala cinsiyetçi bir dünyada yaşıyoruz.
    • Birkaç yıl önce Paris’e gittik ve Park Hyatt adlı hoş bir otelde kaldık. Rezervasyon yaparken açık bir şekilde karımın doktor olduğunu ifade etmeme rağmen, her ne zaman resepsiyonla konuşursak konuşalım eşime değil de bana Dr. Chau olarak seslendiler.
    • Bazen eşimin ne iş yaptıklarını sorduklarında onlara doktor olduğunu söylüyorum ve sanki kadınların doktor olması şaşırtıcı bir şeymiş gibi kısa bir an için yüzüme şok olmuş bir ifadeyle bakıyorlar.
  2. Birbirimizi tamamlıyoruz.
    • Ben finans sektöründe çalışıyorum. Doktorlar sıklıkla finans konusundan bihaberler ve kesinlikle eşim de onlardan biri. Hastanedekilerin eşimin ekonomik konulardaki bilgisizliğinden yararlanmaması için ona bazı temel konuları öğretiyorum ve  böylece onun üzerinden kimsenin geçinmesine izin vermiyor.
    • Eşim ailelerimizle de tıbbi bilgisini paylaşıyor. Uzmanlık gerektirmeyen bir sağlık konusu olsa bile önce herkes eşimin görüşünü almak istiyor.
  3. İlginç sohbetlerimiz olabiliyor.
    • Bazen eşime bu kadar zeki olmasaydı onunla evlenmeyeceğimi söylüyorum. Çevrende bir anda yaşamını düzene koyacak, fikirleriyle sorunları hemen çözecek birinin olması güzel. Eşim benim yaşamla iç içe ve dürüst olmamı sağlıyor diyebilirim.
  4. Plan yapmak zor oluyor.
    • Ben çok çalışıyorum, o da çok çalışıyor. Genelde tatil zamanlarımızı denk getirmekte oldukça zorlanıyoruz, ama özel günler için ve yılda da birkaç hafta kişisel izin alabiliyorlar.
    • Bazen benden daha esnek saatleri olabiliyor ve bu zamanlarında da ailelerimizi ziyaret ediyor veya annesiyle ufak gezintilere çıkıyor.
  5. Çift maaş aldığımız ve henüz çocuk sahibi olmadığımız için iyi bir gelirimiz var ama yüklü miktarda vergi ödüyoruz.
    • Maalesef, evli olduğumuz ama çocuk sahibi olmadığımız için daha fazla vergi ödüyoruz. Ama yine de daha az kazanıp daha az vergi ödemeyi tercih etmezdim.
    • İkimizde kazandığımız ve fazla masraf yapmadığımız için tıp öğrenciliğinden kalan kredi borçlarını oldukça hızlı bir şekilde ödedik ve ev almak ya da başka yatırımlar yapmak için para biriktirmeye başladık.

 

Yani kısacası bir doktorla evli olmaktan oldukça memnunum. Yanında her zaman hoş vakit geçirebileceğin, sohbet edebileceğin, seni eksik yönlerinden tamamlayacak birinin olması güzel.


Bir Kadın Doktor ile Evlenmeniz için 8 Sebep!


İsmini vermek istemeyen bir mühendis

 

Teknik olarak bir doktorla evli değilim ama 8 yıldır çıkıyoruz. Kısaca özgeçmişimizden bahsedecek olursam mühendislikten mezun oldum ve üzerine MBA yaptım. Kız arkadaşım da tıp fakültesini yeni bitirdi. İkimiz de aynı üniversitedeydik ve hangi bölümde olduğumuzu umursamadan çıkmaya başladık.

 

Bir doktorla beraber olmanın iyi tarafları:

 

1. Karşılıklı başarıya teşvik: Aynı alanda çalışan çiftlerin daha başarılı olduklarına dair bir kanıt var mı? Bir doktor olarak kız arkadaşımın zamanla benden daha fazla kazanabileceğini biliyorum ve zihinsel olarak buna kendimi hazırladım. Ancak içimde zerre kadar kıskançlık veya çekememezlik yok, birbirimizin duygularını incitmediğimiz sürece başarılı olmamızın ikimiz için de sakıncası yok. Ayrıca, her ikimizde, bizi her anlamda birbirimizin gözünde daha iyi gösterecek eşit fırsatlar yakaladık diyebilirim.medimagazin

 

2. İlginç sohbetler: Kız arkadaşım bazen bana karşılaştığı garip vakaları anlatır, ben de ona üzerinde çalıştığım yeni pazarlama kampanyalarından bahsederim. Uzmanlık gerektirmeyecek şekilde birbirimizin iş alanlarından bahsedebiliriz ve bu bazen oldukça eğlenceli olur.

 

3. Bağlantılar: Bir dişçiye, çocuk doktoruna veya cerraha ihtiyacım olduğunda kimi aramam gerektiğini bilirim. O da aynı şekilde bilgisayarı bozulduğunda, birini hacklemek istediğinde veya etrafta iyi bir mekan bulmak istediğinde kimi arayacağını iyi bilir. Ayrıca, tıp öğrencileri, intörnler ve asistanlar çok çalışmak zorunda kaldıklarından dışarıdaki hayatı çok fazla deneyimleyemezler, arada benim sosyal çevremle vakit geçirmek ona iyi gelir.

 

4. Anlayış: Kız arkadaşım gerçekten meşgul olduğumda ve onu arayamadığımda ya da garip saatlerde çalışmak zorunda kaldığımda bana anlayış gösterir. Çünkü benden de bunu bekler.

 

5. Yeterince zeki olmanın verdiği gurur: Düşün bir kere, doktorlar zekidir. Aptal birine aşık olmayacak kadar zekidir. Bu yüzden her ikimizde yeterince akıllı olduğumuzu biliyor bunu bir kompleks haline getirmiyoruz.


Doktorlar neden doktorlarla evlenir?


Bir doktorla beraber olmanın kötü tarafları:

 

1. Sabır: Bazen doktor partneriniz hiç durmaksızın 6 saatlik bir ameliyata katılmış, sabahtan beri hiçbir şey yememiş veya son 48 saatte sadece 6 saat uyumuş olabiliyor. Bu durumlarda konuş ya da nefes al hiç farketmez, yaptığın her hareketinde fazladan dikkatli olmalısın. Sabırlı, düşünceli ol ve bu durumun geçici olduğunu aklında tut.

 

2. Doktor egosu: Gerçek şu ki, her doktor bir mühendisin yapabileceğinden daha uzun saatler boyunca daha fazla efor harcayarak çalışmak zorundadır. Bu onlara elbette kendilerinin mühendislerden ya da herkesten daha iyi olduklarını düşündürtebilir. Ancak bu, ilişkide öyle kolay kolay dile getirilemeyecek kadar hassas bir konudur.

 

3. Garip aile durumları: Aile üyelerin doktor partnerini gördüklerinde sağlıkla ilgili problermlerini bedava ve uzun saatler dinleyecek birini buldukları için seninle konuşmayı pek tercih etmezler, bu yüzden ikinci plana atılmak ve görmezlikten gelinmek bazen yorucu can sıkıcı olabilir. Ama bu gibi durumlardan daha çok keyif aldığımı söyleyebilirim. medimagazin Çünkü her türlü beklenti senin omuzlarından kalkar, tüm ilgi yükünü ona atabilirsin.

 

4. Rol çatışması: Romantik bir na gelir ve elini tutarsın, ancak gösterdiği tepki beklediğinden bazen farklı olabilir. Elinin kemik yapısında bir gariplik olup olmadığını gözler ve seni vücudunda olduğundan daha önce hiç haberinin olmadığı yerlere iilişkin uyarır.

 

Dip not: Anlayışlı ol, egonu öldür, alt yapınızın farklı olduğunu ve ikinizin de uzmanlık alanınızı asla tümüyle anlamayacağınızı kabul et. Farklı olmanın tadını çıkar ve birlikte olabildiğinizde de bol bol güzel anı biriktir.

 

Carla Kayani, Uygulamalı sanatlar eğitimi

 

Daha 3 hafta önce bir doktorla evlendim ama 8 yıldır birbirimizi tanıyoruz. Biz tanıştığımızda tıp fakültesindeydi, şimdi ise çocuk doktoru.

 

Önce olumsuz yanlarından başlayayım. Genel olarak bir doktorla birlikte iken içten içe hissettiğinizin ilgiye açlık olduğunu söyleyebilirim. Eşim, haftada 80 saat çalışıyor ve evde olsa dahi sunum hazırlaması ya da birçok şey okuması gerekiyor. Bu sorumluluklar da kademe atladıkça daha da artıyor. Bu yüzden bazen senin iş yerinde yaşadığın problemleri anlamakta zorluk çekiyorlar, çünkü onlar her gün ölümle yaşam arasında mücadele veriyor. Karım her gün onlarca bebeği hayata döndürüyor ve bu bazen oldukça stresli olabiliyor.

 

Üzüldüklerinde kızgın olabilir ve bazen sinirleri iyice yıprandığı anlarda sana bir şef ya da bilinen bir aktör olmadığını, sadece basit bir uygulamalı sanat öğrencisi olduğunu hatırlatabilirler. Bu yüzden ilişkinde her zaman kendini daha aşağıda hissedebilirsin ya da oldukça sıkıcı hikayeleri dinlemek zorunda kalırsın, çünkü biyoloji seviyen sıfırdır ve aslında dil ya da tiyatro eğitimi almışsındır.

 

Ya da ailesi neden başka bir doktorla değil de seninle evlendiğini her fırsatta sorar.

Onun doktor arkadaşlarının etrafında olduğunda, özellikle de henüz bir diploman yoksa, kendini dünyadan silinmesi gereken zavallı bir ölümlü gibi hissedebilir ve utanç ,içinde kıvranabilirsin.

 

İyi yanlarına gelecek olursak, ne zaman acil bir durum oluşsa ya da hastalansan güvenli ellerde olduğundan emin olursun. Doktorluk, insanların düşündüğü kadar çok kazanılan bir meslek değil ama tabi ki yıllar geçtikçe kazançları daha da artıyor. Eğer her iki taraf da materyalist değilse, tek maaşla iki kişi de geçinebilir. Aynı zamanda, eşinizin doktor arkadaşları sayesinde oldukça ilginç, kültürlü ve yardımsever bir arkadaş çevreniz olabilir. Ayrıca eğer zeki ve çekici bir doktor sizi tercih etmişse, kendinizi oldukça çekici hissedebilirsiniz, gururunuz okşanır.

 

Carole Grimley

 

Kızım bir doktor ve eşi çalışmıyor, evde kalıp torunuma bakıyor. Bu sistem onlar için iyi işliyor, kızım bir yumurtayı kırmakta bile zorlanırken eşi 3 yaşındaki oğluyla oldukça iyi bir şekilde ilgileniyor. Damadım aile için oldukça aktif bir şekilde yemekler, geziler, buluşmalar organize ediyor. Bütün önemli kararları beraber alıyorlar. Bunun onda diğer birçok erkekte olduğu gibi negatif bir etki oluşturduğunu düşünmüyorum. Genelde eşinin başarıları için değil küçük oğlunun sıkıntıları için strese giriyor. Beraber birçok tatile gidiyorlar ve gelirleri de oldukça iyi. Çevrelerinde benzer durumda olan arkadaşları da var, kısacası yaşamdan bu şekilde de keyif alabiliyorlar.

evlilik
doktorla evlilik
Yorum (3)
Esra
Bu önemli noktaya değindiğimiz için çok teşekkür ediyorum. Vatandaş acile artık kız bakmaya geliyor
12
Cevapla
acil
acilde devamlı hakaret var.saldırı var.moral bozukluğu var.tatil yok,bayram yok,hafta sonu yok.eşler dikkat etsin acil doktorunun morali ve parası yok.
40
Cevapla
Toprak
eşim doktor ne zaman ne olacak başina ne gelecek diye aklım çikiyor parası yerin dibine batsin eşimi düşünmekten işime konsantre olamiyorum doktor eşle evlenmeyin
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir