Medimagazin logo

Hasta yakını başasistanın önünü kesip önce küfretti ardından darbetti...Savcılık serbest bıraktı

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Bölümü Başasistanı Doç. Dr. Metin Sarıkaya, görevi başında, hasta yakını tarafından darbedildiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Hasta yakını, Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakılırken, Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, saldırıyı kınayarak konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Kaynak: DHA
Hasta yakını başasistanın önünü kesip önce küfretti ardından darbetti...Savcılık serbest bıraktı
Antalya Tabip Odası - Doç. Dr. Metin Sarıkaya
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, 15 Ağustos Perşembe günü saat 10.30 sıralarında, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana geldi. Nefroloji Bölümü Başasistanı Doç. Dr. Metin Sarıkaya, bir hasta yakınına bilgilendirme yaparken, iddiaya göre başka bir hasta yakınının sözlü tacizine uğradı. Sarıkaya'nın haber vermesi üzerine, hastanenin güvenlik görevlileri, ismi açıklanmayan hasta yakınını uzaklaştırdı. Metin Sarıkaya, hasta ziyaretlerini tamamlamasının ardından odasından çıktı. Sarıkaya, koridorda yürürken tartıştığı hasta yakını önünü kesip, önce küfür etti ardından doktora yumruk atmaya başladı.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINCA SERBEST BIRAKILDI

Olayı görenlerin haber vermesi üzerine gelen güvenlik görevlileri hasta yakınını uzaklaştırırken Doç. Dr. Metin Sarıkaya, tedaviye alındı. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, Sarıkaya'nın şikayetçi olması üzerine hasta yakınını gözaltına aldı. Hasta yakını, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakıldı.

TABİP ODASINDAN DESTEK

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin ve yönetim kurulu üyeleri Metin Sarıkaya'yı ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Olayın kabul edilemez olduğunu belirten Şahin, bu sürecin yakın takipçisi olacaklarını ve her türlü hukuki desteği vereceklerini ifade etti.

Doç. Dr. Metin Sarıkaya da hasta yakınının çok sayıda hasta, hasta yakını ve güvenlik görevlisinin gözleri önünde kendisine saldırdığını ve defalarca yumruk attığını söyledi.

sağlıkta şiddet
metin sarıkaya
Yorum (8)
hekim
artık aile hekimi ve uzman asistan kesmiyor doç lar ve prof larda sıra anlaşılan. kendisine geçmiş olsun diyorum. başedilmesi çok zor hale geldi bu şiddet olayı.
22
Cevapla
dr benzingen
bitmeezzz....!!!
15
Cevapla
ömer hayyam
**hastanın gözünün içine sevgi dolu bakmazsan **sakinleştirici şekilde hastanın sırtını sıvazlamazsan **hastanın sözünü kesersen **hasta konuşurken jest ve mimikler yapmazsan, kafanı uygun şekilde , onaylar gibi sallamazsan **siz dili ile hitap etmezsen **yüksek dozlu nasihat cümlesi sıralarsan **derin nefes almayı beceremezsen,... sonuç işte böyle facia olur...anlamadığım konu o güvenlik görevlisi hiç yumruk aldımı?, almadı ise halen görevdemi? bence güvenlik görevlisi kavramı terk edilmedir, güvenlik görevlisi yerine BODYGUARD' lar işe alınmalıdır...kodummu oturtanlardan..bu oturtma konusunda sertifikalı olacak...şaka değil, çok ciddiyim bak bakalım şiddet nasıl sıfırlanıyor...
38
Cevapla
tayfun
Üniversiteye giriş sınav birincisine duyurulur...
12
Cevapla
sağlıkta
Sağlık magandasavar tedbirler : 1. Hemen içeri a) Akli dengesi yerindeyse kodese b) Akli dengesi yerinde değilse kapalı psikiyatri servisi ya da akıl hastanesine, akıllanıncaya kadar, öyle sakinleştirip salıvermek yok. 2. SGK iptal edilecek (uyguladığı şiddetin miktarıyla orantılı olarak). 3. Sağlık kuruluşlarında vatandaşın yoğun olduğu ortamlarda yine uyguladığı şiddetin miktarıyla orantılı olarak hasta yakınlarına bilgi verme, onları sakinleştirme, sağlıkçaya karşı olan saldırılarda araya girme, engelleme gibi görevler
27
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir