Medimagazin logo

Prof. Dr. Bülent Görenek Avrupa Kardiyoloji Derneği Bilimsel Kılavuzu yazarları arasında yer aldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin (European Society Of Cardiology) yeni bilimsel kılavuzu "ESC Guidelines" yazarları arasında yer aldı.
Prof. Dr. Bülent Görenek Avrupa Kardiyoloji Derneği Bilimsel Kılavuzu yazarları arasında yer aldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kılavuz geçtiğimiz günlerde Paris’te düzenlenen yüksek katılımlı ESC Congress 2019 toplantısında sunuldu ve yüksek Impact Factor (Etki Faktörü) ile dünyanın en prestijli dergileri arasında yer alan European Heart Journal’da yayınlandı.

Kalp çarpıntılarını ele alan kılavuz, "Supraventriküler Taşikardi" adı verilen kalbin kulakçıklarından kaynaklanan çarpıntılar hakkında en son bilgileri ve önerileri içeriyor. Ayrıca bu tür rahatsızlıkların nedenleri, tanısı ve güncel tedavi yaklaşımları ile Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin yaklaşımları da çalışmada ayrıntılı olarak ele alınıyor. Prof. Dr. Bülent Görenek'in her biri alanında önemli başarılar elde etmiş Avrupalı ve Amerikalı meslektaşları ile birlikte hazırladığı kılavuz, hekimlere pratik öneriler sunup, yol gösterici kaynak olması bakımından önem taşıyor.

bülent görenek
eskişehir osmangazi üniversitesi
Yorum (2)
halil aydın
hocamızın 1 ci isim makalesi bu kılavuzlara baktığımız zaman kaynak olarak yok. Ayrıca bu şekilde haksız atıf ve nam nedeni olan kılavuz yazarlığı bilimsel alanda olmadan sadece yazar olarak varolmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
5
Cevapla
fomai
halil aydın arkadaşımız serzenişinde haklı. "dünyada ilk" "literatürde yok","avrupa'da ödül" ,"en başarılı dr seçildi" türü haberler son zamanlarda medimagazin'de ve diğer medya organlarında sıkça görülmeye başlandı. sayın prof'un kılavuzda çok sayıda yazar arasında ismi var. pubmed'e Görenek E, Gorenek E, Görenek Erol olarak girildiğinde sadece bir yayın çıkyor. kendisi 2.isim. asıl konuda anestezi, kardiyoloji ikinci planda. J Int Med Res. 2004 Mar-Apr;32(2):109-17.Effects of dopexamine on rat cardiorenal functions during lipopolysaccharide-induced experimental sepsis. Niye başka dış yayına rastlanmıyor, bilemem.anacak şunu bilirim gerçekten pubmed'de çok sayıda yayını olanlar böyle haberlere gerek duymuyorlar.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir