Medimagazin logo

Sağlıkta şiddet tükenmiyor: Hasta yakınından hekime ölüm tehdidi

Antalya’da bir hekim tıbbi uyarı yapması nedeniyle bir hasta yakını tarafından, sözel şiddet ve tehditlere maruz kaldı. Olay anında sorumlu çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Hüseyin Üskül hasta yakını tarafından “kurşun yağdırırım” denilerek tehdit edildi
Sağlıkta şiddet tükenmiyor: Hasta yakınından hekime ölüm tehdidi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Antalya’da 24 Mart tarihinde yaşanan olayda hasta yakını doktorun tıbbi uyarılarına karşılık doktoru hırpalayarak darbetti. 
Konu ile ilgili açıklama yapan Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Naci İşoğlu “Şiddeti kanıksamayacağız. Haklı talebimizi yılmadan haykıracağız“ diyerek şu açıklamalarda bulundu: 

"Bu sefer şiddet  24.03.2019 tarihinde Antalya Akdeniz Şifa Hastanesi’nde yaşanmıştır. Olayın geçtiği hastanede meslektaşlarımızı ziyaret ederek aldığımız bilgilere göre kendisine hastanın sağlığı açısından önemli olan bir tıbbi uyarı yapılması nedeniyle bir hasta yakını tarafından, sağlık çalışanı  sözel şiddet ve tehditlere maruz kalmıştır. O an  sorumlu çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı hekimin sağlık çalışanını güvenli bir yere aldıktan sonra olayın ne olduğunu anlamak için hasta yakınına sorunun ne olduğunu sormasıyla şiddet meslektaşımıza yönelmiştir. Sadece ve sadece hastasının sağlığını ilgilendiren zorunlu tıbbi uyarı yapılması gerekçe gösterilerek meslektaşımızın yakalarından tutulmak ve hırpalanmak  suretiyle, kurşun yağdıracağını, onu mahvedeceğini, işinden attıracağını... ifade eden tehditlerle devam eden şiddet, olaya müdahale eden görevliler gelene kadar devam etmiştir.
 Beyaz kod uygulaması yapılmış ve yasal süreç hekim arkadaşımız tarafından başlatılmıştır.
Hekimlere yönelik silah kullanarak yaşamına kast edeceğini ifade eden tehditkar saldırılar neredeyse olağan hale gelmiştir. Tüm kamuoyunun bildiği gibi bazen direkt silah  kullanılarak tehdidi aşan boyutta vahşice meslektaşlarımızın canlarına kıyılmıştır.
Hekimleri ve diğer sağlık çalışanlarını küçük düşüren, hedef gösteren, aşağılayan ve toplumu kışkırtan bilinçli söylemler elbette ki şiddetle somutlanacaktır.
Her seferinde tekrarlamaktan bıkmayacağız. Çıkarttığınız sözde sağlıkta şiddet yasasına kanmadık kanmayacağız. Çıkartılan yasa şiddet uygulayanları koruma yasasıdır. Toplumu ve sağlık ortamını yanıltma yasasıdır.
Acilen Türk Tabipleri Birliğinin hazırladığı ''sağlıkta şiddet yasa tasarısı'' yasalaşmalıdır. Her zaman olduğu gibi tek vücut meslektaşlarımızın yanındayız. Sürecin yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. “
 

sağlıkta şiddet
hüseyin üskül
antalya tabip odası
Yorum (4)
SUAT AKTEMUR
Kurşun yağdırır neden yağdıramasın? Müteahhitse, muhtarsa gardiyansa tabanca taşıma ruhsatı var. yoksa zaten kaçak silah taşıyor. Bizi bunlardan kim koruyacak peki?
35
Cevapla
dr benzingen
temennim sakın böyle birşey olmasın...! ama olduğunda ilgili hastanenin ismi değişir öldürülen doktorun adı verilir göstermelik bir tören düzenlenir...ardından maraba doktorlar çalışmaya devam!.... nasıl olsa benim başıma gelmez gelemez umuduyla!
35
Cevapla
sağlıkta
Bu tür tehdidleri maalesef duyuyor, görüyor ve yaşıyoruz. En hafifi hasta ya da yakını tarafından dillendirilen "sizi boşuna öldürmüyorlar" cümlesi. Bu düşünce beyinlere yerleşmiş bir kez, nasıl çıkarılacak ? Bu düşünceyi beyinlerden bile çıkaracak yeni bir yasal düzenlemenin yapılması zorunlu...
43
Cevapla
dr.şükran
sağlık bakanlığı acillerle ve acillerdeki gece çalışma koşullarıyla ve acillerdeki şiddetle ilgilenmiyoor.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir