Medimagazin logo

Güney Kore'de tıp profesörleri, stajyerlerin protestosuna destek için istifa edecek

Güney Kore'de çok sayıda tıp profesörü, kontenjanların artırılmasını protesto eden stajyer doktorlar konusunda hükümetin çözüm bulmasını sağlamak amacıyla 25 Mart'tan itibaren istifalarını sunmaya karar verdi.
Kaynak: AA
Güney Kore'de tıp profesörleri, stajyerlerin protestosuna destek için istifa edecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yonhap’ın haberine göre, tıp profesörlerinin yaptığı açıklamada, kararın 20 üniversiteden profesörlerin katıldığı çevrim içi toplantıda alındığı ve 25 Mart'tan itibaren çalıştıkları üniversitelerden istifalarını sunacakları bildirildi.

Açıklamada, profesörlerin üniversitelerden istifa etmelerine rağmen hastanelerde hasta bakmayı sürdürecekleri belirtildi.

Profesörler, hükümet tarafından 15 Mart'a kadar mantıklı çözüm bulunmadığı takdirde üniversitelerine toplu istifaları konusundaki kararlarını bildireceklerini açıklamıştı.

"Şantajla yapmakla" suçlandılar

Güney Kore hükümeti, kontenjanların artırılmasını protesto eden stajyer doktorlara destek amacıyla istifalarını sunmaya hazırlanan çok sayıda tıp fakültesi profesörünü, "Kore halkına şantaj yapmakla" suçladı.

Yonhap'ın haberine göre, Sağlık ve Refah Bakanı yardımcılarından Park Min-soo, stajyer doktorların protestosuna destek için 25 Mart'tan itibaren istifalarını sunmaya başlayacak tıp profesörlerine ilişkin konuştu.

Profesörleri, toplu istifaya hazırlandıkları için "Kore halkına şantaj yapmakla" itham eden Park, tıp fakültesi kontenjanlarının artırılmasının müzakereye açık olmadığını ve hükümetin bu konuda geri adım atmayacağını belirtti.

Park, ayrıca doktorlara yapılan sağlık sigortası ödemelerinin artırılması yönündeki çağrıların da kabul edilmeyeceğini ifade etti.

Tıp profesörleri, dün, kontenjanların artırılmasını protesto eden stajyer doktorlar konusunda hükümetin çözüm bulmasını sağlamak için 25 Mart'tan itibaren, çalıştıkları üniversitelere istifalarını sunacaklarını bildirmişti.

guney kore
stajyer doktor
tip profesoru
istifa
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir