Medimagazin logo

Hekimler arasındaki ücret farkını ortadan kaldıracak düzenleme! İşte detaylar..

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen uzman tabip ve tabip kadro veya pozisyonlarında bulunan personel arasında ücret dengesinin sağlanmasına yönelik olarak ilave ödeme yapılmasına ilişkin düzenleme ilgili kanun teklifinin 15.maddesinde düzenlendi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hekimler arasındaki ücret farkını ortadan kaldıracak düzenleme! İşte detaylar..
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Madde ile özel kanunları uyarınca yapılan çeşitli ödemeler de dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen uzman tabip ve tabip kadro veya pozisyonlarında bulunan personel arasında ücret dengesinin sağlanmasına yönelik olarak ilave ödeme yapılmasına ilişkin hususların düzenlendiği kanun teklifi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Torba yasada yer aldı: Üniversite ile Sağlık Bakanlığı doktorları arasındaki fark ortadan kalkacak

İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatanı Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 15.maddesinde düzenlenen teklifin detayları şöyle:

MADDE 15- 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir. 

"EK MADDE 39- 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesine göre ek ödeme yapılan uzman tabip ve uzman diş tabibi kadro veya pozisyonlannda bulunanlara en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) %370'i, tabip ve diş tabibi kadro veya pozisyonlarında bulunanlara ise %185'i tutarında; 9/1/1985 tarihli ve 3146 sayılı Kanunun ek 3 üncü maddesi, 27/10/1999 tarihli ve 4458 sayılı Kanunun 221 inci maddesinin üçüncü fıkrası ve 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesinin dördüncü fıkrası hükümlerine göre ödeme yapılan uzman tabip ve uzman diş tabibi kadro veya pozisyonlarında bulunanlara en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) %310'u, tabip ve diş tabibi kadro veya pozisyonlannda bulunanlara ise %155'si tutarında ilave ödeme yapılır. Bu ödeme, kadro veya pozisyonları için öngörülen hizmetlerde fiilen görev yapılan süreyle orantılı olmak üzere her takvim ayı için hesaplanır ve bir sonraki ayın 15' inde aylıklarla birlikte ödenir. Ancak, yılda 30 günü geçmeyen izin süreleri için fiilen görev yapma şartı aranmaz. Bu fıkraya göre yapılacak ödeme, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve sigorta prim kesintisine tabi tutulmaz.

 4/1/1961 tarihli ve 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin ikinci fıkrası, 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Kanunun ek 17 nci maddesinin (Ç) fıkrası, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 58 inci maddesinin (c) ve (f) fıkraları, 14/4/1982 tarihli ve 2659 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi, 24/11/2004 tarihli ve 5258 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi, 16/5/2006 tarihli ve 5502 sayılı Kanunun 28 inci maddesinin sekizinci fıkrası ve 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 42 nci maddesinin ondördüncü fıkrası uyarınca ödeme yapılanlara birinci fıkra uyannca ödeme yapılmaz. 

Birinci fıkraya göre yapılacak ilave ödemenin net tutan, geçici 14 üncü maddenin üçüncü fıkrasına tabi uzman tabip ve tabipler için, anılan üçüncü fıkranın uygulanmasında; ek 9 uncu madde uyarınca ek ödeme yapılan emsali personelin net ödemeler toplamı ile fark tutarının ödenmesinde dikkate alınır. 

Birinci fıkrada yer alan ilave ödeme, ilgili mevzuatı uyarınca ödenmekte olan zam, tazminat, ödenek, ek ödeme, döner sermaye ödemesi, ikramiye, ücret ve her ne ad altında olursa olsun yapılan benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmaz. 

926 sayılı Kanunun ek 17 nci maddesinin (Ç) fıkrasının üçüncü paragrafının ikinci cümlesi ile dördüncü paragrafının birinci cümlesi kapsamına giren 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi uzman tabip, uzman diş tabibi, tabip ve diş tabipleri için anılan fıkrada dereceleri itibarıyla belirlenmiş olan sağlık hizmetleri tazminatı oranlan 100 puan ilave edilmek suretiyle uygulanır. 

2659 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (b), (c), (d), (e) ve (f) bentlerinde yer alanlara anılan fıkra uyarınca belirlenen ek ödeme tavan tutarları; uzman tabip ve uzman diş tabipleri için en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) %450'si, tabip ve diş tabipleri için ise %226'sı eklenmek suretiyle uygulanır. 

5502 sayılı Kanunun 28 inci maddesinin sekizinci fıkrasında yer alan "%700" ibareleri; uzman tabip ve uzman diş tabipleri için "%1.010", tabip ve diş tabipleri için "%855" olarak uygulanır. 

Uzman tabip, uzman diş tabibi, tabip ve diş tabibi kadro veya pozisyon unvanlarında istihdam edilen ve tabi olduğu mevzuat uyarınca yukarıdaki fıkra hükümlerinden yararlanamayan personelden Cumhurbaşkanı karan ile belirlenecek kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlara; ilgili ayda mali haklar kapsamında fiilen yapılan her türlü ödemeler toplamı net tutarının, ek 9 uncu madde uyarınca ödeme yapılan aynı kadro unvanındaki emsali Devlet memuruna birinci fıkrada yer alan ilave ödeme dahil kadrosuna bağlı olarak yapılan ödemeler toplamı net tutarından düşük olması halinde, aradaki fark tutarı herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ayrıca tazminat olarak ödenir.

kanun teklifi
ilave odeme
universite hekimleri
saglik bakanligi
kanun teklifi
Yorum (20)
hekim
sgk da hasta mı bakılıyor zamanında yuksek ucret alıyorldı sımdıde rekor zam ıstemısler.sgk da bu ayrıum olmamalı.hasta bakacaklarsa buraya gelsınler
5
Cevapla
İBO
maaş+sabit+taban+teşvik+refah payı(sözleşmelilere ödenen)+nöbet+icap vs vs.birde teşvik çıkarken her hekimin 1 puanının karşılığı her yerde aynı olacaktı oda yalan oldu.kimi yerde çarpan 0.20 kimi yerdede 0.45 gibi değişiklik gösteriyor.yamalı bohça gibiyiz.
9
Cevapla
Kurum tabipleri
kurumlar ile sağlık bakanlığı arasındaki maaş farkı 25.000 tl civarında idi. yapılan iyileştirme ile 6500 tl ödeme yapılacak, fark hala 17.000 tl civarında kalacak.
12
Cevapla
Dr. Gültekin İspir
beklentiyi karşılamayan bir düzenleme oldu
8
Cevapla
Dr. İpek Yurt
bildiğiniz bir kaç örnekle kurum hekimliği ile ilgili her şeyi bildiğinizi düşünmeyin lütfen. 1000 kapasiteli yaşlı rehabilitasyon merkezinde çalışan kurum hekimiyim. aralık ayı pkln sayım min 60 ; max 98 di. 1in 4 ü 23 yıllık hekimim. 22650 tl. maaşım. rahat olduğunu düşünen herkesi bekleriz.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir