Medimagazin logo

Hastasından bıçak parası istediği iddia edilen doktor adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Bolu'da iş kazası sonrası elinden ameliyat olması gereken hastadan 20 bin TL 'bıçak parası' talep ettiği iddia edilen ve 5 bin TL'sini alırken suçüstü yakalanan doktor A.G. ve sağlık memuru İ.Ü., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kaynak: DHA - Murat KÜÇÜK
Hastasından bıçak parası istediği iddia edilen doktor adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Düzce'de, geçirdiği iş kazası sonrası eli kesilen hasta, tedavisi için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada Estetik ve Plastik Cerrahi bölümünde tedavi gören hastaya, ameliyat olması gerektiği söylendi. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. A.G. ve sağlık memuru İ.Ü., hastadan 'bıçak parası' olarak 20 bin TL talep etti. Bunun üzerine hasta ve yakınları durumu polise bildirdi.


Hastasından 20 bin lira 'bıçak parası' istediği iddia edilen doktor gözaltına alındı


İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine çalışma başlattı. Hasta yakınları, doktor ve sağlık memurlarına paranın 5 bin TL’sini verdi. Seri numaraları belirlenen paraları alan 2 şüpheli, polis tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan doktor ile sağlık memuru, dün emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan 2 şüpheli, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BAİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Söz konusu doktor hakkında daha önceden de CİMER'e şikayette bulunulmuştu. Hakkında devam eden iki soruşturma var. Dekanlık olarak konunun takipçisi olacağımızı ve idari soruşturma açacağımızı bildirmek isterim. Üniversitemizin adını bu şekilde lekeleyen hiçbir eyleme müsaade etmeyeceğiz. Gereken neyse yapacağız" dedi.

bolu
bıçak parası
hasta
doktor
adli kontrol şartı
sağlık memuru
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir