Medimagazin logo

Hekimin kazancı Afrika, hekime açılan tazminatın tutarı Amerika!

Kayseri Tabip Odası ve Hukukçu Hekimler Derneği iş birliği ile düzenlenen Sağlık Hukukunda Güncel Konular panelinde konuşan Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Per,” Hekimler defansif tıpa zorlanıyor" dedi.
Hekimin kazancı Afrika, hekime açılan tazminatın tutarı Amerika!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

KAYSERİ-Düzenlenen panele İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, Şehir hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, İl Sağlık Müdürü yardımcısı Ahmet Ceylan ve Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal ve konuşmacı olarak Hukukçu Hekimler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Avukat Cem Barlıoğlu, Dr. Hukukçu Adnan Kuvvetli ve Dr. Hukukçu Hasan Murt katıldı.


Panelin hekim ve hastaların durumu hakkında hukuki sürecin değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştiğini söyleyen Kayseri Tabip Odası Başkanı Hüseyin Per, “Kayseri Tabip Odası olarak meslektaşlarımıza özellikle bu son dönemlerde ortaya çıkan tıbbi kötü uygulama markpaktis dediğimiz durum hakkında ve diğer kendi haklarımız hakkında ve diğer hastalar hakkında yapılacak bir toplantı düzenlendi. Hukukçu hekimler birliği hem hukuk fakültesi mezunu hem tıp fakültesi mezunu olan 3 konuşmacı arkadaşımızı davet ettik onlarda sağ olsun bizi kırmayıp geldiler. Bugün burada özellikle hekim arkadaşların zorunlu tıbbi uygulama sırasında ortaya çıkacak durumlarda özellikle hukuki manada ortaya çıkacak problemler hakkında aydınlatılması için böyle bir toplantı yapıldı. Maalesef son zamanlarda mahkemelerin vermiş olduğu kararlarda hekim arkadaşlarımızın kazançları Afrika düzeyindeyken tazminatları Avrupa, Amerika düzeyindedir. Bu da hekim arkadaşlarımızın maalesef defansif tıp dediğimiz duruma itmektedir. Defansif tıp dediğimiz şey, problemli olacak sıkıntılı olacak ameliyatları yapmamak, zor hastaları tedavi etmemek başka merkezler etsin diye tabi bu durumda da özellikle üniversite hastanelerinin yükü artmaktadır. Bugün burada meslektaşlarımızın 3 arkadaşımız tarafından hem hukukçu hem tıp doktoru 3 arkadaşımız tarafından aydınlatılması için buradayız” dedi.
Panele, Hukukçu Hekimler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Avukat Cem Barlıoğlu, Dr. Hukukçu Adnan Kuvvetli ve Dr. Hukukçu Hasan Murt konuşmacı olarak katıldı.

kayseri
kayseri tabip odasi
defansif tip
Yorum (12)
Hasan Akdemir
Defansif tıbbı, biz özelde çalışanlar 10 yıldan fazladır zaten mecburen uyguluyoruz. Yoğun bakıma yatan hasta başına ödenen günlük hakediş 20 TL , SGK nın ödediği para 3. basamak için 800 TL. Hasta 10 gün yatsa fatura 8.000 TL, doktorun aldığı 200 TL. Örneklemede kesinti olursa doktordan kesilecek para yaklaşık 80.000 TL. Buyur, sıkıyorsa hasta yatır, takip et. SGK gibi bir kurum varken özellerde çoğu kimse için mahkeme ikincil endişe kaynağı.
33
Cevapla
Osman D
Doğru bir tespit. Ben de hep söylüyorum: Hukukta birisi diğerine tazminat davası tabii ki açabilir. Nafaka davaları da bunların bir benzeri. Ancak, burada bir vicdan ve izan olmalıdır. Nasıl ki, belediyede işçi olan eşinden boşanan kadın kocasından aylık 50.000 tl aylık nafaka isteyemiyorsa, istediği nafakanın adamın aylık gelirine bir orantısı olması aranıyorsa, burada da öyle olmalıdır. Çıkarılacak bir kanunla, doktorlara açılan tazminat davalarına geliri ile orantılı bir üst sınır konmalıdır. Bu sınır mesela ölümle sonuçlanan davalarda maaşının on katı, yaralanmalarda ve sakatlıklarda beş katı olabilir. Aksi takdirde aylık 5.000 tl maaşla çalışan ve ailesini geçindirmeye çalışan doktora iki trilyonluk dava açılması akılla ve mantıkla izah edilebilecek birşey değil. Sonuç ise ortada: tabii ki defansif tıp.
24
Cevapla
dr
Hüseyin hoca çok doğru söylemiş. Bu gerçeği biz biliyoruz da ilgililer biliyor mu acaba ?
9
Cevapla
Port
O eskidendi.ben bedava ameliyat yapmıyorum.daha doğrusu ameliyat yapmıyorum.
14
Cevapla
Mehmet artuç
Geliri en iyi kamu çalışanı doktorlar. Adam utanmadan gelirler Afrika diyor. Ben o doktorun yarı fiyatına çalışıyorum ve 69.5 trilyonluk işin sorumluluğunu taşıyorum bir hata yapsam hayatım boyunca çıkan zimmeti ödeyemem. Benim kaybım Amerika değil mars Jüpiter felan olur galiba. Allah önce sizin gibilerin gözünü doyursun. Çoğu doktor masabaşi memur gibi olmuş zaten. Ciddi hastalığı olan çoğu insan uzak şehirlerde işinden anlayan doktor arıyor yana yana. Demek ki çoğu doktor kendimizi emanet edecek kadar bilgili ve vasıflı değil. Onun için maaşınıza dua edin bu ülke şartlarında
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir