Medimagazin logo

Ölen kızı için doktorlara ihmal davası açtı

Erzurum'da kuduz olduğu tespit edilen köpek tarafından ısırıldıktan 40 gün sonra ölen Sudenaz Tanhaş'ın babası, tedavide ihmali olduğunu öne sürdüğü hastane ile 2 doktor hakkında savcılığa şikayette bulundu
Ölen kızı için doktorlara ihmal davası açtı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Erzurum'da kuduz olduğu tespit edilen köpek tarafından ısırıldıktan 40 gün sonra ölen Sudenaz Tanhaş'ın babası, tedavide ihmali olduğunu öne sürdüğü hastane ile 2 doktor hakkında savcılığa şikayette bulundu.

Erzurum'un Uzunyayla köyünde kuduz olduğu belirlenen bir köpeğin saldırısının ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 3 yaşındaki Sudenaz Tanhaş'ın babası Osman Tanhaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızını 22 Ekimde köpek ısırdıktan sonra aynı gün Numune Hastanesine götürdüğünü ve burada yapılan pansumanın ardından hastanede gece saat 03.00'a kadar bekletildiğini söyledi.

Daha sonra çocuğunun ameliyata alındığını ifade eden Tanhaş, ''Saat 03.00'da ise ameliyata aldılar ve yüzündeki yarayı diktiler. 23 Ekim sabahı saat 06.00'da ise çocuğum taburcu edildi'' diye konuştu.

Eve geldikten 5 gün sonra Sudenaz'ın dikiş yerinden iltihap gelmeye başladığını anlatan Tanhaş, şunları kaydetti:

''Yeniden kızımı alıp Numune Hastanesine götürdüm. 'Korkulacak herhangi bir şey yok, zamanla kapanır' dediler ve yüzündeki dikişleri aldılar. Bunun üzerine eve döndük ve bir süre sonra Sudenaz'da korku belirtileri başladı. 12 gün bu yaradan iltihap geldi, Sudenaz'ı yeniden Numune Hastanesine getirdik, görevliler 'bu ateşten dolayıdır, bir şeyi yok dediler, aşılarını yaptırın geçer' dediler. Hatta 'kabını kaşığını bile ayırmayın bu çocuğa bir şey olacağı yok' diyorlardı. Bunun üzerine yeniden eve döndük ve Sudenaz ondan sonra iyice rahatsızlandı. Kafa ve kollarındaki hareketler gitti. Ateşi 47 dereceye yükseldi. Havale geçiriyordu başı sabit durmuyordu. Sudenaz'ı bu defa Aziziye Araştırma Hastanesine götürdüm oradan da Yakutiye Araştırma Hastanesine sevk edildi.''

Burada çocuğun tahlillerinin yapıldığını ifade eden Tanhaş, Sudenaz'dan tahlil için alınan numunelerin Ankara'ya gönderildiğini ve tedavisi için büyük çaba harcandığını, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kızının kurtarılmadığını belirtti.

-HASTANENİN VE DOKTORLARIN İHMALİ İDDİASI...-

Sudenaz'ı Numune Hastanesindeki doktorların ihmali sonucu kaybettiğini öne süren baba Tanhaş, ''Çocuğu olmayan bilmez bunu. Biz bundan sonra çocuğumuzun hakkını savunacağız. Çocuğum öldü, hala 'kuduzdan ölmedi, kuduz vakası yoktur' dediler. Peki benim çocuğum kuduz değildiyse kuduz vakası tedavisi neden gördü, neden kireçleyerek gömdük?'' diye konuştu.

Doktorların ihmali sonucu çocuklarının gözlerinin önünde öldüğünü savunan Tanhaş, ''Çocuğumun yarasına bakan 2 doktor ve Numune Hastanesi Başhekimliği ile İl Sağlık Müdürlüğünden şikayetçi oldum. Davamın sonuna kadar takipçisi olacağım'' dedi.

-''GEREKİRSE MEZARINI AÇTIRIRIZ''-

Avukat Hasan Kutan da Sudenaz'ın ölümünde büyük bir ihmalin olduğunu iddia ederek, Cumhuriyet Başsavcılığına Sudenaz'ın tedavisine bakan 2 doktor ile Numune Hastanesi Başhekimliği hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Hastane yetkililerinin basına yaptıkları açıklamalarla delilleri karartmaya çalıştıklarını öne süren Kutan, ''Beyne yakın yerde bulunan yaranın iyi temizlenmesi ve köpeğin saldırısı sonucu yırtılan bölgenin ise dikilmemesi gerekirdi. Numune Hastanesinde ise yara dikilmiştir, bu büyük bir ihmaldir'' diye konuştu.

Kutan ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin bir süre önce, Sudenaz'ın ''ensefalit'' (beyin iltihabı) nedeniyle öldüğünü anımsatarak, şöyle konuştu:

''Kesin teşhis belli olmadan yapılan bu açıklama nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Soruşturma devam ediyor. Yargılama süreci başlayacak. Kuduz mikrobu vücutta 45 gün kalabiliyor, gerekirse Sudenaz'ın mezarını açtırırız.''

-SUDENAZ'IN ÖLÜM NEDENİ ''ENSEFALİT'' OLARAK AÇIKLANMIŞTI-

Bu arada, Erzurum İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Akif Eryiğit, 5 Aralıkta Sağlık İl Müdürlüğünde, Numune Hastanesi Başhekimi Özgür Dağ, Doç. Dr. Hüseyin Tan, Doç. Dr. Mustafa Büyükavcı, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hakkı Çankaya, Uzman Dr. Göknur Yapar, Tarım İl Müdürlüğünden Sıddık Özal ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Akın Aktaş'la birlikte basın toplantısı düzenlemişti. Eryiğit, toplantıda adli tıp uzmanları tarafından hazırlanan raporda Sudenaz Tanhaş'ın ölüm nedeninin ''ensefalit'' olduğunun belirlendiğini ve toplantıya katılan heyetin de aynı düşüncede olduğunu ifade etmişti.


AA

ölen
kızı
için
doktorlara
ihmal
davası
açtı
Yorum (1)
oktay yılmaz
Avukat hasan kutana bir davada vekalet vermiştim,parasını ödediğim halde beni icraya verdi.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir