Medimagazin logo

'Saç ekimi sırasında ölüm' iddiasında Adli Tıp Raporu'nu açıkladı: Başhekim ve doktora beraat

Bağcılar'da saç ekimi sırasında fenalaşarak ölen İbrahim Gül davasında yargılanan başhekim, doktor ve teknikerler beraat etti. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda İbrahim Gül'ün ölümünün akut koroner sendrom sonucu olduğu ve eylem ile ölüm arasında illiyet bağı bulunmadığını belirtti.
Kaynak: DHA - Oğuzhan UYSAL
'Saç ekimi sırasında ölüm' iddiasında Adli Tıp Raporu'nu açıkladı: Başhekim ve doktora beraat
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İtalya'dan İstanbul'a gelen ve saç ektirirken fenalaşıp hayatını kaybeden İbrahim Gül (28) davasında 6 yıla kadar hapisle yargılanan hastanenin başhekimi ile doktorun da aralarında bulunduğu 4 tutuksuz sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda İbrahim Gül'ün ölümünün akut koroner sendrom sonucu olduğu belirtildi. Mahkemede başhekim Ç.S.E, doktor M.A, teknikerler Ş.Ç ve E.B beraat etti. 

Bakırköy 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Ç:S.E ve M.A hazır bulundu. Duruşmaya taraf avukatları da katıldı.

Duruşmada savunma yapan başhekim Ç.S.E, "Hastanemiz 20 senelik bir hastane. İlgili alanda eksiklik yok. Hastanın koronel kalp damarları tıkalı. Yüksek dozda bir şey verilse toksikoloji raporunda çıkar" dedi. 

Esas hakkında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda İbrahim Gül'ün ölümünün akut koroner sendrom sonucu olduğu ve eylem ile ölüm arasında illiyet bağı bulunmadığını belirtti. Duruşma savcısı sanıklara yüklenecek bir kusurun olmadığının raporda anlaşıldığını belirterek beraat etmelerini talep etti. 

Kararını açıklayan mahkeme başkanı, başhekim Ç.S.E, doktor M.A, teknikerler Ş.Ç ve E.B'nin kusurlarının bulunmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraat etmelerine karar verdi.


Saç ekimi sırasında ölüm iddiası: Doktor gözaltına alındı


İddianame

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 11 Ekim 2021'de İbrahim Gül'ün saç ekimi gittiği özel hastanede, doktor olan M.A'nın sorumluluğundaki anestezi teknikerleri Ş.Ç ve E.B'nin tarafından ense kısmından saç kökleri alındığı belirtildi. Maktulün saç ekimi işlemine başlamadan önce kalp krizi geçirdiği, akabinde mavi kod verildiği, CPR işlemi yapılarak kalp ritminin geri gelmesinin sağlandığının anlatıldığı iddianamede, maktulün anjiyo ameliyatına alınarak kalp damarına stent takıldığı ve yapılan müdahalelere rağmen vefat ettiğine yer verildi. Sanıklar başhekim Ç.S.E, doktor M.A, teknikerler Ş.Ç ve E.B'nin hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle dava açıldı.

dava
bağcılar
saç ekimi
adli tıp raporu
başhekim
doktor
beraat
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir