Medimagazin logo

Yargısız infaz haberine hekimlerden tepki! Basın ve avukatların duygu sömürüsü isyan ettirdi!

Tıbbi olarak normal bir durumu 'skandal' olarak duyuran basın kuruluşlarına hekimlerden tepki geldi
Yargısız infaz haberine hekimlerden tepki! Basın ve avukatların duygu sömürüsü isyan ettirdi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Hekimleri hedef gösteren skandal bir habere daha imza atıldı. Gebelerde görülebilen "Amniyotik bant sendromunu" doktor karnında bant unutmuş diye haber yapan basın kuruluşlarına hekimlerden tepki yağdı. Tepkilerden olayla ilgili avukat da nasibini aldı.

Haber basında şöyle yer buldu:

Nisan ayında yaptığı sezaryen doğum sırasında karnında bant unutuldu. Şu anda yine 5 aylık hamile olan kadının bu hatadan dolayı hamileliğini sonlandırması gerekiyor. Ancak karnında ki bebek çok sağlıklı ve anne Sultan Karabıyık, "Çocuğumun alınmasını istemiyorum" diyor.

Karabıyık’ın avukatı Pervin Yıldız ise olayla ilgili şu açıklamaları yapıyor:

"Müvekkilim 2017’de doğum yapmak için bir devlet hastanesine gidiyor. Aslında normal doğum için başvurmasına rağmen doğum kanalının açılmaması nedeniyle sezaryen kararı alınıyor. Sezaryen ameliyatı sırasında müvekkilimin karnında ameliyat malzemesi olan bant unutuluyor. Müvekkilim başlangıçta bunun farkına varmıyor ama bir süre sonra ağrıları ve ateşi oluyor. Hastaneye başvurduğunda kendisine bir antibiyotik tedavisi öneriliyor. Fakat uzun bir süre geçmesine rağmen tam anlamıyla iyileşme söz konusu olmuyor"

İzleyeceğiniz videoda ise ana haber bültenlerinde bir taraftan hekimler hedefe konurken diğer taraftan duygu sömürüsü şöyle işleniyor:

Konuyla ilgili TÜRK JİNEKOLOJİ ve OBSTETRİK DERNEĞİ Başkanı Prof.Dr.Ateş Karateke şu açıklamayı yaptı:

 

Yüce Türk Halkına,
Son zamanlarda bazı fırsatçı kişilerin ve de avukatlarının, “TÜRK HEKİMLERİ”ni karalayarak ekonomik kazanımlar elde etme girişimlerine bir yenisinin eklenmesini üzülerek görmüş bulunmaktayız. 01 Aralık 2018 tarihinde TGRT ve STAR TV’de yayınlanan, “ameliyatta bant unutulması”na ilişkin gerçek dışı haber; “Kadın Doğum Hekim Camiası” başta olmak üzere tüm “Türk Hekimleri Camiası”nda büyük tepkilere neden olmuştur.

Amniotik bant, gebelik kesesi oluşumunda kese içerisinde 1/5000-10000 oranında gözlenen gelişme bozukluğu olup sadece tıbbî tanımlama olarak “bant” olarak nitelendirilen bu tanı, bazen bebeğin anne karnında büyümesi esnasında üzücü sonuçlara neden olabilmektedir. Bu problemin gelişiminin, hastanın daha önceki doğumuyla veya meslektaşımızın yaptığı sezaryan ameliyatıyla hiçbir ilişkisi yoktur. Bir önceki ameliyatta unutulan ya da eksik ve veya yanlış yapılan bir durum söz konusu değildir. Ankara’da bahse konu hastanın 2. gebeliğini takip eden diğer meslektaşımız, hastamızda böyle bir olaydan şüphelenince, özen göstererek daha detaylı muayenesi için bir üst merkeze sevk etmiştir.

Vakanın oluşumunda hekimin hiç müdahil olmadığı, detaylı olarak inceleyip tanı koymaya çalıştığı süreçte; hastasının ve de hastasının avukatının sırf ekonomik kazanımlar için fırsatçı bir zihniyetle yaptıkları girişimlere, Türk basın organlarının da hiçbir araştırma yapmadan alet olmalarını görmek biz “TÜRK HEKİMLERİ”ni derinden yaralamıştır.

Birlik ve beraberliğimize en çok ihtiyacımız olan bugünlerde, bu tür asılsız haberlerle halkımız arasında infial yaratacak kışkırtmalara giderek; bir meslek grubunu adeta yargısız infaz ederek güvensizliklere neden olmak kabul edilemez ve bu tür girişimler ülkemiz için son derece tehlikeli sonuçlar doğurur.

TÜRK JİNEKOLOJİ ve OBSTETRİK DERNEĞİ olarak, meslektaşlarımız hakkında bu tür mesnetsiz girişimlerde bulunan kişiler ve de hiçbir araştırma yapmadan, adeta yargısız infaz yaparcasına bunları yayınlayan basın kuruluşları hakkında suç duyurularında bulunarak mesleğimizin onuru için kanunî haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı bildiririz. Bizler üzerinden haksız kazanç elde etmeyi kendilerine ana hedef seçen bu tür art niyetli avukatların, meslek örgütlerince de tespit edilerek gerekli cezaların verileceğini umut ediyoruz. Diğer taraftan, bu elim olayda biz kadın doğum hekimleri kadar avukat camiası ve Türk basını da yara almıştır. TJOD olarak, hekimlerimize yönelen bu sistematik saldırıların üstesinden gelmeye, hukukun hekimler için de eşit uygulanması gerektiği ilkesiyle etkin hukukî mücadeleye kararlıyız. Mağdur edilen meslektaşımızın hukukî yollara başvurusunda yanında yer alacağız ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

Biz “TÜRK HEKİMLERİ” olarak “YÜCE HALKIMIZ”ın sağlığını korumak için hep yanındaydık. Bundan sonra da sonsuza dek, mesleğimize başlarken ettiğimiz yeminimize sadık kalarak yanında kalacağımıza SÖZ VERİRİZ.

Saygı ile kamuoyuna duyurulur,

 

Hekimler ise sosyal medyadan tepki gösterdi:

Hipokrat Yeminli Dr.‏ @drfatihbati

Doktor: Tonsil ağır iltihap kapmış ameliyat edilmeli

Hasta: Geçen bir doktor fısfıs sıktıydı boğazıma demek camsil sıkmış iltihap kapmış

Haber: Hastanın boğazına sıkılan camsil hayatını kararttı

Avukat: Doktor, odasındaki camsili ayırt edemiyor mu bu nasıl iş

 

@drdaisyy

Gebelerde görülebilen "Amniyotik bant sendromunu" doktor karnında bant unutmuş diyehaber yapanlar hakkında TJOD(Türkiye Obstetri Jinekoloji Derneği) tarafından hukuki sürecin başlatılacağı duyumunu aldık. Biz sağlıkta kalite diye parçalanırken,sorumsuzca davrananlar hesap verecek

M Murat YAZICI‏ @mmurat_yazici

@tgrthabertv yaptığınız habere mi cahilliğinize mi size haberci denmesine mi güleyim bilemedim! Keşke Google'a "amniyotik bant" yazsaydınız komik duruma düşmezdiniz. Bu performansınıza yenisini ekleyerek, sizden "safra kesesi taş ihalesinde yolsuzluk yapıldı !" haberi bekliyorum.

 

Abdulkadir Başdaş‏ @abdobasdas 

Doktor:İkizlerinizde ikizden ikize transfüzyon sendromu var....

Hasta:Karnımdaki çocuklardan biri diğerini yiyormuş.

Haber:Önceki ameliyatta anne karnında unutulan bebek yeni bebeği yedi!

Avukat:Doktorların ameliyatta çıkarılan bebekleri saymaları gerekmez mi?

 

skandal haber
amniotik bant
amniyotik bant sendromunu
saglik hukuku
Yorum (1)
Ahmet Talan
Bu tiplerin devlete ait sağlık kuruluşlarından hizmet alamamaları gerekir.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir