Medimagazin logo

Ankara Şehir Hastanesinde ihmal iddiasına yanıt: İcapçı uzman olmadığı için taburcu edildiği iddiası gerçek dışı

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Ankara Şehir Hastanesinde ihmal nedeniyle bir hastanın hayatını kaybettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı
Kaynak: İHA
Ankara Şehir Hastanesinde ihmal iddiasına yanıt: İcapçı uzman olmadığı için taburcu edildiği iddiası gerçek dışı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, bir gazetede “Yokluk Hastaneleri” başlığıyla yer alan haberdeki iddialarla ilgili açıklama yaptı. Özel bir hastanede skolyoz ameliyatı olan hastanın 9 Ağustos'ta Ankara Şehir Hastanesi Acil Servisine ateş ve yürüyememe şikâyetleri ile başvurduğu belirtilen açıklamada, “Hastanın teşhis için gerekli kan, idrar, MR, tomografi, ultrasonografi gibi tetkikleri ivedilikle yapılmıştır. Dahiliye, göğüs hastalıkları, beyin cerrahi ve enfeksiyon hastalıkları uzmanları tarafından konsülte edilen hastanın sepsis ön tanısı ile yatışı yapılmıştır. Hastanede icapçı uzman olmadığı ve bu aşamada hastanın taburcu edilmeye çalışıldığı iddiası gerçek dışıdır. 13 gün antibiyoterapisi tedavisini serviste alan hasta, genel durumunun bozulması üzerine yoğun bakım ünitesine alınmıştır. Burada da gerekli tedavileri titizlikle yapılmış ancak hasta tedaviye cevap vermemiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir” denildi.

Ankara Şehir Hastanesinde acil servisten başlayarak teşhis ve tedavinin gerektiği gibi yapıldığı vurgulanan açıklamada, tıbben yapılabilecek her türlü müdahalenin zamanında yerine getirildiği ve haberde iddia edildiği gibi herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığı bildirildi. Ankara Şehir Hastanesinin tüm servislerindeki kırmızı müdahale arabalarında pulse oksimetre cihazının mevcut olduğu da kaydedilen açıklamada, “Ankara Şehir Hastanesi servislerinde kullanılan tansiyon aletleri elektrikli veya manuel manşonlu cihazlar olup, pil ile çalışan tansiyon cihazı bulunmamaktadır. Dolayısıyla haberde yer alan 'serviste pulse oksimetre cihazının bulunmadığı ve tansiyon cihazında pil olmadığı' iddiaları da gerçek dışıdır” ifadelerine yer verildi.

ankara i̇l sağlık müdürlüğü
Yorum (3)
Erkan
Bu iddialarda bulunanlar hakkında bir işlem yapılacak mı yoksa çamur at izi kalsın mı
0
Cevapla
Krizantem
Skolyozameliyatında önce preop değerlendirilmesi yapılmıştır. Ne sepsisiymiş bu? Skolyoz ameliyatı nasıl yapılır bilmem. Vida, protez vs kullanılır mı? Muhtemelen. Yav özel , eğer Koç ünv, Amerikan Hastanesi falan değilse özelde skolyoz ameliyatı olunur mu ?Bence olunmaz. Böyle büyük vaka, sepsise giriyor, gönderildiği yer Üniversite değil şehir hastanesi. Böyle bir ameliyat kapsamlı hastanede yapılır. Gerekirse göğüs cerrahı, damar cerrahı, plastik cerrah , beyin cerrahı, ortopedist vs nin skolyoz ameliyatında tecrübelisinin olduğu yerde yapılır. Ailenin yerinde olsam bunu dava ederim. Şehir hastanesindeki doktorları değil. O ameliyatın yapıldığı yer yoğun bakım olmayan, enfeksiyon uzmanı va olmayan bir yer olamaz niye sevkedilmiş? Protez vs varsa sepsis ondan kaynaklanır başka türlü sağlıklı bir hastada. Sağlık sistemi 17 yılda çökertilmiş, perişan edilmiştir.
5
Cevapla
adil olmak lazım
hastanın ameliyat olduğu hastane gerekeni yapmış mı ameliyat sonu tetkikleri de yapılmış mı, hastasını iyileşmeden kontrol etmeden niçin taburcu etmiş. hasta iyileşip taburcu olduysa yeniden hastalanmışsa operasyonu yapan hastaneye niçin gitmemiş. gece gündüz uykusuz hastaları için çalışan hekimleri kolayca suçlamak adil mi.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir