Medimagazin logo

Bakan Koca: Batman'da 2002’de 109 olan hekim sayısının bugün 693

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılış törenine katıldı. Sağlık Bakanı Koca, açılış töreninde Batman'da gerçekleştirilen sağlık yatırımları hakkında konuştu.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Bakan Koca: Batman'da 2002’de 109 olan hekim sayısının bugün 693
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 36 Fabrika ve Şehir Stadyumu ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Açılış töreninde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında sağlık alanında  8 hastaneden oluşan toplam 41 sağlık tesisinin yapımını süratle tamamladıklarını ve hizmete açtıklarını, 500 yataklı hastanenin ise  ihale süreci başladığını açıkladı.

“Yeni sağlık tesisimizle Batman artık yeni hekimler yetiştirecek”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ise yaptığı konuşmada, kentte 2002’de 109 olan hekim sayısının bugün 254’ü uzman tabip olmak üzere 693’e, yapılan yatırımlarla yatak kapasitesinin de 1150’ye ulaştığını bildirdi.

Batman’ın nüfusa oranla yoğun bakım yatak kapasitesi bakımından ilk 5 il arasında bulunduğuna dikkati çeken Koca, 49 aile sağlığı merkezinde toplam 198 aile hekimliği biriminin hizmet verdiğini aktardı.

Koca, 400 yataklı Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin Batman Bölge Devlet Hastanesi ile birleşerek, “eğitim araştırma hastanesi” statüsü kazandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

“İlimize yakışır bu yeni sağlık tesisimizle Batman artık yeni hekimler yetiştirecek. Eğitim Araştırma Hastanemizle 2018 ile 2021 yılları arasında 3’ü ilçe devlet hastanesi, 4’ü sağlık kompleksi olmak üzere yaklaşık 550 milyon lira maliyetli 18 projemiz tamamlanmıştır. Bunun yanı sıra yatırım programımızda yeni hastane ve 5 aile sağlığı merkezi olmak üzere 6 projemiz daha bulunmaktadır. Çok yakında inşaatına başlayacağımız 500 yatak kapasiteli Batman Şehir Hastanesi Projemizin ihalesi de yapıldı. Biz bir arada oldukça, birlikte yürüdükçe yollar kısalacak, aşılmaz denilen engeller aşılacaktır.”

sağlık bakanı
cumhurbaşkanı erdoğan
batman
açılış töreni
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir