Medimagazin logo

Bilkent Şehir Hastanesine taşınmalar başladı… İşte taşınacak hastane sıralaması!

Bilkent Şehir Hastanesi Türkiye’nin en büyük hastanesi olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.
Bilkent Şehir Hastanesine taşınmalar başladı… İşte taşınacak hastane sıralaması!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Hastanenin açılışı ile diğer hastanelerin bu komplekse taşınma işlemleri tüm sağlık çalışanlarının merak konusuydu. Medimagazin’in edindiği bilgilere göre Bilkent Şehir Hastanesine taşınma faaliyetleri başladı.

Bilkent Şehir Hastanesi 1 milyon 312 bin metrekare kapalı alanı ile dünyanın tek seferde inşa edilen en büyük hastanesi. 3 bin 810 yatak kapasitesi ile dünyada üçüncü sırada yer alan hastaneye taşınma işlemleri başladı.

659 yataklı yoğun bakımı ile Bilkent Şehir Hastanesine taşınma işlemleri ilk başlayan hastane Ankara Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi oldu. 11 Şubat tarihinde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tıbbi işlemlerin tamamı Bilkent Şehir Hastanesinde sürdürülmeye başlayacak.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden sonra Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara FTR Hastanesi ile Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesinin taşınması planlanıyor. Son olarak da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin taşınması bekleniyor. Taşınma işlemlerinin Mayıs ayına kadar bitirilmesi planlanıyor.

bilkent sehir hastanesi
ataturk egitim ve arastirma hastanesi
taşınma
Yorum (13)
Ahmet Uğur
Adı ne olmuş?
8
Cevapla
se
5 hastane bir arada, ne güzel!
17
Cevapla
hüd hüd kuşu
Şehir hastanelerine bir de vatandaş açısından bakalım. Örneğin Ankara'da Bilkent ve Etlik'te sadece iki hastane kalacak ve mevcut hastanelerin çoğu kapanacak. Vatandaşın bu hastanelere ulaşımı haliyle güçleşecektir. Bilkent hastanesine ulaşılacak sadece Eskişehir yolu vardı ve zaten bu yol bu bölgede oturan on binlerce vatandaşın kullandığı trafiğin yoğun olduğu bir yol. Şimdi ODTÜ arazisi içinden ikinci bir yol açılıyor, ancak Sayın Bakanımızın belirttiği günlük 40.000 hasta bu yolları aşıp nasıl hastaneye ulaşacak? Toplu taşıma ise ayrı bir konu. Metro Eskişehir yoluna kadar geliyor ve hastaların buradan muhtemelen otobüslerle hastaneye taşınması gerecek. Bunların hepsi hastalara zorluktur. Hastanede çalışanların koordinasyonu nasıl yapılacak ayrı bir sorun. 100 doktorun olacağı tek branşlar mevcut. Örneğin 100 cerrahın aynı çatı altında çalışmasını nasıl koordine edip başarılı olacaksınız? Tüm bunlar hastalara yansıyacak sorunların sadece bir kısmı. Gerisini hastaneler açıldıkça yaşayacağız.
134
Cevapla
Ali Topuz
Kanımca bu şehir hastaneleri ankara istanbul gibi mega kentlerde değilde küçük ve orta çaplı illerde faydalı olabilir. Yakın zamanda hatanın farkına varılacak ancak, her zaman olduğu gibi dış lobilere kabahat bulunacak. Ayrıca hastanelerin çevresindeki eczane, medikal ve optik işyerlerinin akibeti ne olacak. Yeni hastane kompleksleri de bu esnafların barınması mümkün değil. Sayıca da mümkün değil. Birilerine rant ve siyasi malzeme uğruna yine yanlış yatırımlara devam. Osmangazi köprüsü, 3.köptü vs. Diğer yatırımlara benzeyecek........ Bedel ödemek yine sana bana kalacaktır.
37
Cevapla
Porr
Semt poliklinikleri kiralayıp açılması gerekir.super yatırım.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir