Medimagazin logo

Konya Şehir Hastanesinde 13 ayda 97 bin 666 ameliyat yapıldı

Konya Şehir Hastanesinde hizmete girdiği 2020 yılı Ağustos ayından bu yana acil servis ve polikliniklerinden 2 milyon 104 bin 930 hastaya sağlık hizmeti sunulurken, 97 bin 666 ameliyat gerçekleştirildi.
Kaynak: İHA
Konya Şehir Hastanesinde 13 ayda 97 bin 666 ameliyat yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konya Şehir Hastanesi Genel Değerlendirme Toplantısı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi. Konya Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Güney ile birlikte tüm hastane yöneticileri ile hastane klinik eğitim ve idari sorumlularının da hazır bulunduğu toplantıda Şehir Hastanesinde sunulan sağlık hizmetleri, istatistiksel veriler eşliğinde ele alınarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

Belirli aralıklarla bu tür değerlendirme toplantılarının yapıldığını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Bundan önce yapmış olduğumuz değerlendirme toplantılarında gündeme gelen konularla ilgili hangi noktaya geldiğimizi, bu konularla ilgili yaptıklarımızı ve gündeme gelmiş olmasına rağmen halledemediğimiz sorunlar varsa bu sorunları bugün hep birlikte değerlendireceğiz. Hastanemizde yer alan 49 ameliyathanemizi, yoğun bakımlarımızı, poliklinik ve servislerimizi ne kadar verimli çalıştırabiliyoruz? Özellikli sağlık hizmetlerini vatandaşlarımıza başarı ile sunabiliyor muyuz? Bu konuları büyük bir samimiyet ile birlikte değerlendirerek neler yapmamız gerektiğini hep birlikte ele alacağız” dedi.

Konya Şehir Hastanesini en verimli ve en başarılı bir şekilde vatandaşlara sağlık hizmeti sunan bir sağlık merkezi haline getirmek adına gayret gösterdiklerini belirten Prof. Dr. Koç, “Şehir Hastanelerinde Konya örneği modelini oluşturmak için hep birlikte çalışmaya devam ederek bu sistemi, en iyi şekilde çalıştıracağız. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi şartları nedeni ile Şehir Hastanesi oldukça yoğun bir dönem geçirdi. Merkezde bulunan diğer hastanelerimiz çoğunlukla Covid-19 vakalarını tedavi ederken, Şehir Hastanemiz pandemi nedeni ile tedavilerini aksatan hastalarımız için adeta derman oldu.

2020 yılı Ağustos ayında hasta kabulüne başlayan hastanemizin acil servis ve polikliniklerinden 2 milyon 104 bin 930 hastaya sağlık hizmeti sunuldu. Açıldığı günden bu yana 97 bin 666 ameliyat gerçekleştirildi. 13 ay içerisinde ise 42 bin 476 ambulans hastanemiz acil servisine acil hasta getirdi. Bu rakamların büyüklüğü bile şehir hastanesinin üstlendiği rolü ortaya koymaya yetmektedir” diye konuştu.

konya şehir hastanesi
ameliyat
prof. dr. mehmet koç
toplantı
Yorum (1)
Ahmet
Hastanelerimiz, başhekimlerimiz ve genel olarak sağlık sistemimiz baktığı hastanın fazlalığı, yapılan ameliyatın sayısı ile övünür oldu. Kimse de bu millet neden bu kadar hasta, neden bu kadar çok ameliyat yapılıyor, neden bu kadar gereksiz tetkik isteniyor ve tüm gereksiz yapılan ödemeler ile bütçe açığı derinleşiyor, koruyucu hekimlik faaliyetleri neden bir kenara atıldı diye sorgulamıyor. Bu ülkenin ekonomik batışına ne yazık ki sağlıktaki bu vurdum duymazlık da katkı sağlayacaktır.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir