Medimagazin logo

Kırklareli'nde ‘görevi kötüye kullanma’ iddiası: Tutuklu doktor 10 yıl hapis istemiyle yargılanacak

Kırklareli'nde görevi kötüye kullandığı iddiasıyla biri doktor 4 sanık 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.
Kaynak: AA
Kırklareli'nde ‘görevi kötüye kullanma’ iddiası: Tutuklu doktor 10 yıl hapis istemiyle yargılanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kırklareli'de kamu hastanesinde çalışırken estetik ameliyatı için müracaat eden hastalardan hastanenin masrafları karşılamadığı gerekçesi ile anlaşmalı medikal firmalara yönlendirdiği iddiasıyla tutuklanan doktor Süleyman A. ile medikal firma yetkilileri Ö.Ö, Ö.C.K. ve I.I.Ç. hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu doktor Süleyman A. ile tutuksuz sanıklar medikal firma yetkilileri I.I.Ç, Ö.C.K. ve Ö.Ö. haklarında "İcbar Suretiyle İrtikap" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, doktor Süleyman A'nın estetik ameliyatı için müracaat eden hastalardan hastanenin masrafları karşılamadığı gerekçesi ile anlaşmalı medikal firmalara yönlendirdiği bilgisine yer verildi.

Hastalardan çeşitli miktarlarda para talep ettiği iddia edilen Süleyman A'nın, medikal firma yetkilileri I.I.Ç, Ö.C.K. ve Ö.Ö'nün banka hesap bilgilerini de verdiği iddianamede yer aldı.

Sanıkların 25 Nisan Perşembe günü yargılaması başlayacak.

kirklareli
doktor
iddianame
Yorum (6)
eşitadaletisteriz
nedense bu görevi kötüye kullanma cezası sadece hekimlere var örneğin adliyede , valilikte niye yok çok mu dürüst çalışıyorlar...
11
Cevapla
yandalcı
bazı şeyleri sgk karlişamıyor hasta dışarıdan alıyor ee olay bu mu? başka birşey mi haberde ayrıntı yok
3
Cevapla
OBGYN
bu nokta önemli̇, devleti̇n onca memuru varken bütün gözler drlar üstünde, bunu doktorlarin bi̇raz anlamasi gereki̇yor, bu mobbi̇ng'e hayir demeli̇... i̇zi̇n alamazsin, hir-gür çikar sebep sen olursun, yapsan yaranamazsin yapmazsan yaranamazsin, sen olmasan hastane i̇şlemez ama adam yeri̇ne konulmaz
5
Cevapla
muzaffer hekim
sahte plakayla yakalanan hakime 2 yıl hapis: hakim mesut karadağoğlu'nu "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıl hapisle cezalandırdı. mahkeme sanığın duruşmadaki olumlu tavırları ve kişilik özelliklerini de dikkate alarak cezasını 1 yıl 8 aya indirip 5 yıl süreyle erteledi.
3
Cevapla
nevzat kulukçu
yorumlarımda kayıtsız şartsız doktorları savunmadığım için yorumlarım yayınlanmıyor.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir