Medimagazin logo

Türk Pedodonti Derneği 17. Kongresi Midyat'ta gerçekleştiriliyor

Türk Pedodonti Derneği 17. kongresini Mardin'in Midyat ilçesinde gerçekleştiriyor. Toplantıya 81 ilde bulunan 137 dernek üyesi katılıyor.
Türk Pedodonti Derneği 17. Kongresi Midyat'ta gerçekleştiriliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MARDİN (İHA) - Türk Pedodonti Derneği 17. kongresini Mardin'in Midyat ilçesinde gerçekleştiriyor. Toplantıya 81 ilde bulunan 137 dernek üyesi katılıyor.

Bimaş Turizm acentesi tarafından organize edilen, Matiat Otel'in ev sahipliği yaptığı Dicle-Fırat toplantı salonunda başlayan kongreye Türkiye'nin 81 vilayetinden davetliler katılıyor. Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Anabilim Dalı ve 17 Dönem Türk Pedodonti Kongresi Başkanı Prof. Dr. Fatma Atakul toplantıya başkanlık yapıyor.

Kongre başkanı Prof. Dr. Fatma Atakul yaptığı açılış konuşmasında, "20-23 Mayıs tarihleri arasında Türk Pedodonti'nin 17. kongresini, farklı dinler ve dinlerin hoşgörü içerisinde yaşadığ
ı Mardin'in Midyat ilçesinde gerçekleştirmek üzere sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Daha sonra, aslen Midyatlı olan 19 Mayıs Üniversitesi Veterinerlilik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy kürsüde kısa bir konuşma yaptı. Aksoy, konuşmasında Midyatlı olmanın ayrıcalık olduğunu vurgularken, bu ilçede yaşayanların dünyanın her yerinde yaşabileceğine dikkati çekti. Aksoy daha sonra davetlilere kendisi tarafından Benim Midyat'ım' isimli fotoğraf sunumunu gerçekleştirdi, Midyat hakkında çeşitli bilgiler verdi. Fotoğraf gösterisi ilgi ve beğeniyle davetliler tarafından izlendi.

3 gün sürecek toplantının son ayağı Diyarbakır'da gerçekleştirilecek.

türk
pedodonti
derneği
17.
kongresi
midyat'ta
gerçekleştiriliyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir