Medimagazin logo

87. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü münhal kadrolar yayımlandı: Son Gün 28 Haziran

87. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası için münhal kadrolar yayımlandı
87. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü münhal kadrolar yayımlandı: Son Gün 28 Haziran
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

87. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası için münhal kadrolar yayımlandı. 

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmeye göre 28 Haziran Günü saat 18:00'e kadar tercih başvularının Personel Bilgi Sistemi (PBS) yapılacağı duyuruldu. 

Uzman Tabip listesi için tıklayınız 

Pratisyen tabip listesi için tıklayınız 

Münhal kadrolar için tıklayınız 

Mazeret Başvurularının Değerlendirme Sonuçları

Eş mazereti değerlendirme sonuçları

Sağlık mazereti değerlendirme sonuçları 

Münhal kadrolar 


 'Mecburi hizmeti yerine getiren hekimler askerlik yapmış sayılacak'


 

zorunlu hizmet
sağlık bakanlığı
münhal kadrolar
Yorum (2)
masul turk
Sayın Bakan, asıl şu mecburi hizmet mezalimini bir ele alsa.. Tıp fakültesinden, uzmanlık eğitiminden, yandal uzmanlık eğitiminden bin bir güçlükle mezun olan hekimlerimize SB nın ne gibi bir katkısı/hizmeti oluyor da diplomalarına el koyup zorla mecburi hizmet (DHY) kurasına sokuyor anlamak mümkün değil. Hekimlerin eğitiminde sağlık bakanlığının en küçük bir maliyeti ve hakkı yoktur. Vakıf üniversitesinden veya yurtdışı tıp fakültesinden mezun olan hekimler bile mecburi hizmet yapmadan diplomalarını alamıyorlar. Sn Bakan, isteyene diplomasını verin. Hekimlerin analarının ak sütü gibi helal diplomalarına el koymak devlete yakışmıyor. Kime yakışacağına siz karar verin .SB nın hekim ihtiyacı varsa bunu genç hekimleri zorla istemedikleri yerlere göndererek, eziyet ederek, mesleklerini yapmalarına engel olarak (çağdışı hatta insanlık dışı yöntemle ) yapmak yerine hekimlerin çalışma ve güvenlik koşullarını iyileştirerek ve yerel sorunu yerel imkanlarla çözerek diğer devlet memurları nasıl çalışıyorsa öyle personel çalıştırarak çözebilirsiniz. Hekimlik zaten zor zanaat, mecburi hizmet vb haksız ve yanlış uygulamalarla devlet eliyle daha da eziyet edersiniz, ilerleyen yıllarda iyi hekim bulamayacağız. haberiniz olsun. Genç hekimlerin tamamı mutsuz ve gelecekten umutsuz, ne üniversiteleri ne SB ne meslek örgütleri sahip çıkıyor. bu konuda acilen önlem alınmalı...saygılarımla,
7
Cevapla
masum turk
Bu mecburi hizmet haksızlığına bir son verin artık. Hekimlerin eğitiminde Sağlık Bakanlığının bir emeği, katkısı, maliyeti yok. Hekimler üniversitelerde eğitim görüyor, üniversite bile bir mecburi hizmet istemediği halde SB diplomalarını vermiyor, mecburi hizmet yapmadan mesleklerin yapmalarına engel oluyor, böyle saçmalık olmaz. Hekimlerin Sağlık Bakanlığına bir borcu ve mecburiyeti de yok. Ülkemizdeki hekim sayısı da yeterli, bu çağda bu neyin eziyetidir ... Bakanlık her bölgede ve her branşta hekim bulabilir, buluyor da zaten. Hekimleri DHY zulmünden kurtarın, isteyen devlet memuriyetinde isteyen üniversitede isteyen özel sektörde çalışabilsin. Hekimler mutsuz ve sorunlarını dile getirecek kimseleri yok.. Ücret, nöbet, mecburi hizmet, intern ve asistanlıkta meslektaş zulmü, acilde şiddet, eğitim sorunları, malpraktis davaları, insan hayatına ve mesleklerine karşı sorumlulukları, ilkel ortamlarda çalışma, iş kanunlarındaki sürelerin çok çok üzerinde ağır çalışma koşulları, parçalanan aileleri ve daha niceleriyle bireysel olarak boğuşmak zorundalar ve artık tükendiler. Kendi sorunlarını anlatacak kimse bulamıyorlar, hatta dert anlatmaya bile vakitleri yok. TUS sınavlarında son yirmi yıldır hastaya muhatap olmayan veya FTR, Çocuk psikiyatrisi gibi bölümlerin neden en yüksek puanlarla tercih edildiğini görün. Görün de anlayın hekimlerimizin binbir hevesle ve idealistlikle başladıkları mesleklerinden nasıl soğutulduğunu ve sağlık sistemimizin nereye gittiğini... Şimdiden hastanelerde ameliyat yapacak cerrah bulamıyoruz. Tehlike büyük.. Bu toplumun en zeki ve eğitimli en zor yetişen, başka ülkelerde el üstünde tutulan nitelikli insanlarına reva görülen bu eziyetlerden vazgeçin artık. Çok geç olmadan vazgeçin!
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir