Medimagazin logo

Dördü açıldı! Hangi şehre ne zaman şehir hastanesi açılacak?

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı hedeflerini belirledi. Bakanlık 2018 yılında beş yeni şehir hastanesini hizmete açacak.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Dördü açıldı! Hangi şehre ne zaman şehir hastanesi açılacak?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Sağlık Bakanlığı 2018 Yılı Bütçe Sunumu’nu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na  iletti. Raporda yer alan bilgilere göre 2018 yılında Ankara (Bilkent), Kayseri, Manisa, Elazığ ve Eskişehir’de olmak üzere beş yeni şehir hastanesi daha hizmete açılacak.

2020 yılına kadar tamamlanması planlanan diğer şehir hastanelerinin de hizmete alınması ile şehir hastanelerinde toplamda 28 bin 149 yatak sayısına ulaşılması hedefleniyor.

2018 yılı raporuna göre, en fazla ilerleme kaydedilen şehir hastanesi  bin 607 yatak sayısı ile Kayseri’de kurulan hastane. Ankara-Bilkent’te yer alan hastanenin yüzde 70’i, Manisa’nın yüzde 58’i, Elazığ’ın yüzde 55’i, Eskişehir’deki şehir hastanesinin ise yüzde 40’ı şuan için hazır durumda.

 

 

Sağlık Bakanlığının 2020 yılına kadar şehir hastaneleri ile ilgili ulaşmak istediği hedefler ise şu şekilde:

 

şehir hastaneleri
2018
açılacak şehir hastaneleri
Yorum (16)
Frankie Bellevan
Sağlık , İnşaat , Otelcilik , Turizm , Konma ve Konaklama , Bilumum ithalat ve İhracat Ltd Şti...
35
Cevapla
Erdinç
Adanadaki hastaneyi açılmış mı sayıyorsunuz? Hastanede neyi tutsak elimizde kalıyor. Çok kötü işletiliyor. İşleticilere hiç bir iyileştirme yaptıramıyoruz. Döner sermaye bize 100 tl civarı yattı. Uzmanlara 3-4 de bir yatmış. Hemşirelere 0 tl yatmış. Hastanenin otomasyon sisteminden herkes şikayetçi. Az döner yatmasının sebebi az çalışmanız dedi yönetici ama haberlerde rekor hasta tedavi edilmiş. Biz neye inanacağımızı şaşırdık. Hoca baskıları, yönetimin epikriz yazmıyorsunuz baskıları üzerine de 100 tl döner yatınca şeytan diyor istifa et aile hekimi ol. Uzmanların hali de bizden farksız. Hepsi pişman. Yol yakınken dönsem mi drexit ekolüne katılsammı düşünmeye başladım. Allah diğer şehir hastanelerinde çalışacaklara sabır ve para versin.
26
Cevapla
Zorla güzellik olmaz
Adana şehir hastanesine valilikte toplanan bir komisyon kararıyla hiç kimsenin görüşü alınmadan tüm personeli zaruri şehir hastanesine geçirilme kararı alındı. Bu hastanelerde çalışmak isteyenler gelmeliydi. Herkes mutsuz. Zorlama dayatma kararlarla hem bizler hem de ailelerimiz mağdur edildik. Döner sermayemiz 2 haneli rakamlara kadar düştü. Reklama gelince ne güzel lüks hastane ama içine girince bizlere harabe gibi geliyor. Ya bizi maddi anlamda mutlu edin ve en az 2. Basamak devlet hastanelerinde ki kadar döner verin ya da bırakın gidelim Allah aşkına. Ek ödemeden pay alan Personel sayısı tavan, iş yükü ve angarya tavan, idari baskılar tavan ama döner tabandan. Hayatımda bu kadar mutsuz olduğum bir iş yaşamım olmamıştı.
32
Cevapla
Malum Sebepoğlu
Adana Şehir Hastanesi'nde herkes mutsuz. Yöneticiler sağolsun birşeyler yapmaya çabalıyor ama anladığımız kadarı ile 4-5 yıl önce yapılan öngörüsüz anlaşmalar nedeni ile Adana bazında yönetimin de eli kolu bağlı... Hastanede çalışanlardan herkes dolmuş, herkes mutsuz... Dİğer şehir hastaneleri de böyle olacaksa, il bazında yatak sayısı neredeyse sabit kalacak şekilde planlanıp ilin mahallelerindeki iyi kötü işler durumdaki hastaneler işlevsiz hale getirilecekse, halkın parası lüks betona yatırılacaksa, koskoca hastanenin epikrizlerini takip edecek ve hasta taburculuğu sonlandırıp fatura kesecek sekreter olmayacaksa, polikliniklerde sekreter olmayıp doktor sekreterya işlerine vb koşup doktorluğunu yarım yamalak yapacaksa, hekimler olan ek ödemelerinden de olup depresyonlara sürüklenecekse, asistan hekimler toplu istifa etme sınırına gelecekse EKSİK OLSUN, hiç açılmasın. Devletimiz kendi parası ile kendini rezil etmesin , yazıktır.
38
Cevapla
yol
Bu tablolara, son sütun olarak yatak doluluk oranlarını da eklemek gerekecek
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir