Medimagazin logo

Esra Erol'dan Sağlık Bakanlığına yanıt

Sağlık Bakanlığı, son günlerde kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet verecek nitelikte programların yapıldığını belirterek, bu kapsamda yayın yapan Esra Erol’un programı hakkında RTÜK'e şikayette bulundu. Bunun üzerine Esra Erol'dan da Sağlık Bakanlığı'na yanıt geldi.
Esra Erol'dan Sağlık Bakanlığına yanıt
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son günlerde bazı televizyon kanallarında kadın doğum hastanelerinde mağduriyet yaşadığını iddia eden aileler vasıtasıyla kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet verecek nitelikte programların yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda yayın yapan ATV'de sunuculuğunu Esra Erol'un yaptığı "Esra Erol'da" ve TV8'de yayınlanan sunuculuğunu Serap Paköz'ün yaptığı "Gerçeğin Peşinde" programları için RTÜK'e Bakanlık tarafından şikayette bulunulduğu öğrenildi.


11 kişi başvurdu! Korkunç iddiaya soruşturma başlatıldı


Bunun ardından Esra Erol da Sağlık Bakanlığı'na yanıt olarak Milliyet'ten Ali Eyüboğlu'na konuştu.

Ali Eyüboğlu'nun köşesinde yer alan, Esra Erol'un açıklamaları şöyle:

ATV’deki ‘Esra Erol’da’ ve TV8’deki ‘Gerçeğin Peşinde’yi RTÜK’e şikayet eden Sağlık Bakanlığı’nın, kadın doğum hastaneleri için ortaya atılan iddiaları araştırması gerektiğini belirttiğim yazım üzerine mesaj yağdı sizlerden. Benzer vakaların başlarına geldiğini yazanlar ve bu programları susturmak yerine, bakanlığın iddiaları araştırmasını isteyenler ağırlıktaydı. Bu konuda Esra Erol’un da söyleyecekleri vardı.


Sağlık Bakanlığından iki ünlü sunucuya şok


Sağlık Bakanlığı’nı kızdıran açıklamaları yapan mağdurları ekrana çıkarmadan önce, onlardan belge istediklerini söyleyen Erol, süreci şöyle anlattı:

Programa gelen tüm ailelerden önce adı geçen hastaneden doğum belgesi istiyoruz. Bebek doğumda öldüyse, ölüm belgesi, belediye tarafından gömülmüşse, defin kaydı talep ediyoruz. Sonrasında iddia sahiplerinden gidip, suç duyurusunda bulunmalarını istiyoruz. Bu vakalarda şaşırtıcı olan, hastaneden doğum için yatış kaydı belgesinin verilmesine rağmen, bebeklerin doğumuna ilişkin hiçbir evrak ve kayıt yok...” Evlat edinmek isteyen bazı ailelerin yasa dışı yolları seçtiklerini vurgulayan Esra Erol, “Maalesef internetten veya başka yollardan bu ülkede bebek satışı hâlâ devam ediyor” dedi. Esra Erol, bakanlığı’nın şikayeti üzerine, programına çıkardığı mağdurların hastanelerde dünyaya gelen, ama ne ölüsü, ne dirisi bulunan çocuklarına dair belgeleri, RTÜK’e verdiğini söyledi. 

esra erol
saglik bakanligi’
Yorum (2)
Yuuksel
Bakanlık iki tane “...(siz doldurun)” elinde dilinde oyuncak edilemez. Bakanlık devlet demektir. Böyle toplumun ahlakını bozan ortalığa fitne saçan yayınları iptal edin. Asıl dert elbette başka. O kanalların sahipleri izin vermese bu işler yapılamaz. Yetkililere duyurulur
24
Cevapla
Ali
Sen savcı mısın , hakim misin ?? Haddini bil !..
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir