Medimagazin logo

Sağlık Bakan Yardımcısından 'çağrıya uyma' açıklaması: 30 dakika içinde hazır olunmalı

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven sağlık personelinin ihtiyaç halinde çağrıya uyması ile ilgili genelge yayımladı. Genelgede ihtiyaç halinde personelin 30 dakika içinde sağlık kuruluşunda olması gerektiği vurgulandı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakan Yardımcısından 'çağrıya uyma' açıklaması: 30 dakika içinde hazır olunmalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven sağlık personelinin ihtiyaç halindeki çağrılara uyması ile ilgili kaleme aldığı bildiri yazısında normal mesai saatleri dışında da ihtiyaç durumunda en kısa sürede sağlık kuruluşuna ulaşması gerektiği belirtildi.

 


Evden hastaneye '30 dakika' ikamet şartı kaldırıldı 


Yapılan açıklama şu şekilde: 

Sağlık Personelinin İhtiyaç Halinde Çağrıya Uyması  

GENELGE 2018/28

Bilindiği üzere, sağlık hizmetlerinin aciliyeti, sürekli ve ertelenemez özelliği sebebiyle, kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personelinin, ihtiyaç duyulduğunda sağlık kuruluşuna en kısa sürede ulaşması, gerek sağlık hizmetinin etkililiği gerekse hastaların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetine zamanında ulaşabilmeleri bakımından büyük önem taşımaktadır.

10/7/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 383 üncü maddesinde; "Sağlık personelinin mesai saatleri haricinde de hizmetine ihtiyaç duyulduğunda ilgili sağlık kuruluşuna ulaşabilmeleri için alınacak tedbirler ve ilgililerin uyacağı kurallar Bakanlıkça belirlenir, " hükmü yer almaktadır.

Kamu ve özel sağlık kuruluşlarında sağlık hizmetlerinin verimli ve aksamadan yerine getirilmesini temin amacıyla normal mesai saatleri haricinde de hizmetine ihtiyaç duyulabilen sağlık personelinin, ihtiyaç durumunda en kısa sürede sağlık kuruluşuna ulaşması gerekmektedir.

Bu İtibarla ilgili personelin normal ulaşım şartlarında 30 dakika içinde sağlık kuruluşunda bulunmasını sağlayacak şekilde yukarıdaki kanun hükmüne riayet edilmelidir. Mülki idare amirleri eş durumu, sağlık mazereti sebebiyle veya personelin ikameti için mesken bulunamadığı durumlarda sağlık hizmetinin aksamaması için gerekli tedbirleri almak kaydıyla, bu süreyi ilgili sağlık personelinin şartlan ile halkın hizmete erişim ihtiyacını dikkate alarak belirleyebilir.

Uygulamanın titizlikle takibi ile genelgeye aykırı hareket eden personel hakkında görev yaptığı kuruluşun mevzuatına göre idari ve disiplin işlemi yapılması hususunda;  

Bilgilerini ve bu çerçevede gereğini önemle rica ederim. 


Prof. Dr. Muhammet Güven
 

muhammet güven
sağlık bakan yardımcısı
Yorum (31)
bmc
o zaman beni hastaneye 30 dk da ulaştıracak hastane servisleri ayarlayacaksınız..öğle yağma yok..mesai dışı kendi aracım ve benzinimle gitmek zorunda mıyım hastaneye?
142
Cevapla
Derya Yaşar
Ülkemizde o kadar cok mezun ve boşta kalan saglik personeli ve ozellikle hemsire varken suan çalışmakta olan personele fazladan mesai yaptırmak nasıl akıl dışı bir çözüm anlamıyorum
71
Cevapla
Atilla T.
Anlamadığım ülke de olağan üstü bir hal veya bir savaş durumumu var? Sahibi olmak için uğraştığım mülkün çalıştığım hastaneye uzaklığı yaklaşık 25 km. Şehir trafiğinde en az 45 dakika ile 1 saat arası sürüyor. Şimdi bu durum da nasıl olacak?
79
Cevapla
Postenflamatuar
Bu 30 dakika meselesi doktorlara ait enayiliğin bir başka işaretidir. Yahu bu nedir? Adam mesai saati değil ama çağırsam hemen geleceksin? Yok ya! Gezmeye gidemeyecek miyiz? Dışarı çıkamayacak mıyız? Banyoya giremiyecek miyiz? Evim 30 dakikadan fazla uzaktaysa ne olacak? Bizi hastaneye mi kilitleyecek siniz? Bu ne ya! Meslek örgütleri ve TTB sizler ne işle iştigal edersiniz? Her hastaneye acil doktor nöbeti koymaya kalkarsınız ve personeliniz yetmeyince de böyle zihni sinir projelere imza atarsınız. Sonra da geç gelince de al sana malptaktis! Gitsin olmayan trilyoncuklar avukatların cebine aksın. Her şehire en az bir tane merkezi hastanede acil servisi açtırın. icapçı olmayacak şekilde her bölümden yeterli sayıda uzman görevlendirin. Bunun yolu budur. ilçelerden buraya sevk yapacak gerekli sayıda sevk merkezleri oluşturursunuz.
4
Cevapla
Ali Çantabey
Zamanında ulaşmazsak ne yapcaksınız ? Bundan böyle cep telefonunu ve ev telefonu mu kapatıyorum. Acil durum varsa hastane evime araç göndersin.
20
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir