Medimagazin logo

Sağlık Bakanı GETAT Kongresi kapsamında mevkidaşları ile bir araya geldi

Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Kongresi için İstanbul’da bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sekiz ülkenin sağlık bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi
Sağlık Bakanı GETAT Kongresi kapsamında mevkidaşları ile bir araya geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) iş birliğiyle düzenlenen Kongreye katılan Bakan Koca, Romanya Sağlık Bakanı Sorina Pintea, Ürdün Sağlık Bakanı Ghazi Manwar Al-Zabin, Cibuti Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Djama Elmi Okieh, Moğolistan Sağlık Bakanı Sarangerel Davaujantsan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Filiz Besimi, Somali Sağlık Bakanı Fawziya Abikar Nur ve Paraguay Sağlık ve Sosyal Refah Bakanı Julio Daniel Mazzoleni Insfran, Ukrayna Sağlık Bakan Yardımcısı Roman Ilykile bir araya geldi.


Sağlık Bakanı: Geleneksel yöntemlere hekimlerimizin sahip çıkması istismarı önleyecektir 


Konuklarına Türkiye’nin sağlık turizmi potansiyeli ve şehir hastaneleri hakkında bilgiler veren Bakan Koca, karşılıklı iş birliğinin önemine dikkat çekti. Sağlık Sisteminde elde edilen başarıyı anlatan Koca, sağlıktaki iş birliğinin ülkeler için karşılıklı faydalar sağlayacağının altını çizdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam konuk bakanlarla çalışma yemeğinde tekrar bir araya geldi. Yemekte, Türkiye ve Güney Kore’nin GETAT uygulamalarına dair sunumlar gerçekleştirildi.

Kongreye toplam 20 ülkeden resmi heyet düzeyinde katılım sağlandı. Paraguay, Romanya, Ürdün, Moğolistan, Somali, K.K.T.C. ve Cibuti’nin sağlık bakanları; Venezuela, Ukrayna, Kosova, Nijerya, Azerbaycan, Güney Kore, Hindistan, Güney Afrika, Çin, Katar, Çad, Özbekistan ve Suudi Arabistan’ın ise sağlık bakan yardımcısı ya da bakanlık üst düzey temsilcisi, GETAT 2019 için Türkiye’ye geldi. 

sağlık bakanı
fahrettin koca
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir